TOBB 9. Ticaret ve Sanayi Şurası

TOBB 9. Ticaret ve Sanayi Şurası

Başbakan Yıldırım: (5)"FETÖ'cüler himmet paralarını oluk oluk lobi şirketlerine, dışarıdaki yandaşlarına aktarmaya devam ediyor. Ama unutmasınlar 'Hazırın ardı tez gelir.' Suyu kestik, borudaki suyu kullanabildiğin kadar kullan. Ondan sonra ne yapacaksın

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ'cüler himmet paralarını oluk oluk lobi şirketlerine, dışarıdaki yandaşlarına aktarmaya devam ediyor. Ama unutmasınlar 'Hazırın ardı tez gelir.' Suyu kestik, borudaki suyu kullanabildiğin kadar kullan. Ondan sonra ne yapacaksın bakalım? Hangi garip gurebayı aldatacaksın? 'Allah' diyerek, 'kitap' diyerek, 'cennet' diyerek, bütün kutsallarımızı kullanarak bu insanları aldattınız, mağdur ettiniz. Bundan büyük alçaklık olur mu?" dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen TOBB 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı.

Konuşmasında, çıraklıkla, meslek okullarıyla ilgili düzenlemeler yapıldığını, ilk defa işe gireceklerin maaşlarının 12 ay boyunca devlet tarafından ödendiğini anlatan Yıldırım, organize sanayi bölgelerine okul açılmak istendiğini belirterek, bu konuda da bir engel bulunmadığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Her türlü desteği veriyoruz. Yeter ki gençlerimize, geleceğimize yatırım yapın. Hepimiz ülkeyi onlara devredeceğiz. Gençlerimizin dağa çıkmaktan daha fazla heyecan duyacağı yerler olduğunu bilmesi lazım. Geçen sene 4 bin 500 civarında dağa çıkan genç var, bu sene 400 bile olmadı. Niye? Geleceğe olan umutları arttı." diye konuştu.

Gençlere sahip çıkılacağını vurgulayan Yıldırım, işverenlerin de daha fazla sorumluluk alacaklarını, gençlere daha fazla şans tanıyacaklarını, kendilerinin de gereken desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi.

-"Eximbank desteklerini 2017'den itibaren 3 kat artırıyoruz"

Finansmana erişimin Türkiye'nin önemli sorunu olduğunu dile getiren Yıldırım, bunun için tedbirler alındığının altını çizdi.

İhracatçılar için Eximbank desteklerini 2017'den itibaren 3 kat artıracaklarını açıklayan Yıldırım, "Nasıl olacak bu? Diyelim ki 100 milyon dolarlık ihracatınız var, ilave 10 milyon dolar daha ihracat yapıyorsan ona her türlü desteği yapacağız. Prim desteği, navlun desteği, daha bir çok destekler. Yeter ki siz gayret gösterin, tanıtım vesaire...Bütün bu destekler verilecek." dedi.

Kalkınma Bankası'nı da yeniden yapılandıracaklarını bildiren Yıldırım, bütün yatırım işlerinin Kalkınma Bankası üzerinden finanse edileceğini söyledi. Yıldırım, diğer bankaların bu konuda tam uzmanlıkları bulunmadığını, başka konulara daha çok yöneldiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Kalkınma Bankası, özellikle kamunun desteklediği projeleri uzun vadeli olarak finanse edecek. Parasal destekleri verecek. Daha önemlisi bütçe dengelerini bozmadan Türkiye Varlık Fonunu ağırlıklı olarak Türkiye'nin geleceğini inşa edecek projelere kaynak aktarmak amacıyla kullanacağız. Şimdi ne oluyor? Bütçe var, öncelikle ücretler, emekliler, sağlık, eğitim, sanayi, tarım, sosyal destekler, para bitiyor. Gelirler bitiyor, yatırım en sona kalıyor. Bütçe açığını da fazla şişirmemek için bir miktar yatırıma para ayırıyoruz. Eğer biz böyle çalışsaydık, bu yolları, bu köprüleri, bu dünyanın en büyük havaalanını yapamazdık. Ne yaptık? Bunların kendi içerisinde finansmanını sağlayarak, vatandaş devlet işbirliğiyle yaptık. 50 milyar dolarlık ilave kaynak üreterek bu yatırımları gerçekleştirdik. Yoksa bunlar 10 sene 20 sene daha konuşulur. 50 senedir Osmangazi Köprüsü konuşuluyor. 3. köprü Yavuz Sultan Selim konuşuluyor. Dünyanın en büyük havalimanı."

-"FETÖ'cülerin propagandalarına rağmen..."

Bir müjde vermek istediğini ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin, dünyanın en büyük havalimanını yaptığını, dünyanın da bunu gördüğünü söyledi. Önceki gün Kanada'da Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün Genel Kurulu'nun yapıldığını aktaran Yıldırım, Türkiye'nin BM'ye üye 172 ülkeden 156'sının oyunu alarak konsey üyeliğine seçildiğine dikkati çekti. Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Türkiye'de darbe var, terör var, Türkiye'ye gelmeyin, gitmeyin yalnızlaştırın...) Bu FETÖ'cülerin propagandalarına rağmen Türkiye, BM'ye üye 172 ülkenin 156'sının oyunu alarak en yüksek oyla seçilen ülke oldu. FETÖ'cüler himmet paralarını oluk oluk lobi şirketlerine, dışarıdaki yandaşlarına aktarmaya devam ediyor. Ama unutmasınlar 'Hazırın ardı tez gelir.' Suyu kestik, borudaki suyu kullanabildiğin kadar kullan. Ondan sonra ne yapacaksın bakalım? Hangi garip gurebayı aldatacaksın? 'Allah' diyerek, 'kitap' diyerek, 'cennet' diyerek, bütün kutsallarımızı kullanarak bu insanları aldattınız, mağdur ettiniz. Bundan büyük alçaklık olur mu? Şimdi de kalkmışlar bin bir türlü tezviratlarla kafa karıştırıyorlar. 'Tekrar geleceğiz, bitmedi, etmedi, cennette buluşacağız, dayanın.' Allah ıslah etsin diyorum."

FETÖ'de 3 yapı bulunduğunu, bunların ibadet, ticaret ve ihanet edenler olduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Birinci hedefimiz ihanet edenler. Onların canına okuyacağız, hiç kaçarı yok. Ticaret edenler eğer bu ticaretlerini milletin malını, çoluğunun çocuğunun rızkını eğer bu terör örgütüne aktarmışsa onlar da bunun hesabını kuruşuna kadar verecek, orada da af yok. Ama ibadet amaçlı bu yardımları yapanlar, arka plandaki tezgahtan haberi olmayan masum vatandaşlarımız ki bunlar büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. Bunların bir günahı yok, onlarla alış verişimiz yok. Hiç endişelenmesinler, müsterih olsunlar. Bunların yaptığı en büyük kötülük, kutsallarımızı aşındırdılar. Bizim değerlerimizi, hepimizin üzerine titrediği değerlerimizi ortadan kaldırdılar. Bu konuda başından beri söylüyoruz, hata yapmamak, hiç hata yapmamak mümkün değil. Niye? Örgüt kapalı, kayıt dışı. Saydam değil. İlişkileri ancak araştırınca buluyorsunuz. Fakat dedik ki en az hatayla yapacağız, kılı kırk yaracağız, yaşla kurunun bir arada yanmasının önüne geçeceğiz. İntikamla değil, adaletle davranacağız. Bunların hepsini yapıyoruz. Ancak uygulamalarda görüyoruz ki, burada da dile getirildi yanlışlar oluyor. Bunları düzeltmek de mümkün. Bunu da yapacağız. İşte bu toplantılar, bu konuşmaların amacından biri de budur. Artık bu ne bölücü terör örgütünün, ne BTÖ terör örgütünün gündemimizi işgal etmesi, gündemimizi ifsat etmesine (karışıklık çıkartmasına) izin vermeyelim. Arkadaşlar, hayat devam ediyor."

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :