TMOK Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

TMOK Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Dr. Naci Ekşi'nin yaptığı genel kurulda...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Dr. Naci Ekşi'nin yaptığı genel kurulda konuşan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, 2014'te tüzüğü yenileyerek daha demokratik ve yaygın temsiliyet esasına dayalı bir yapı oluşturduklarını söyledi.

Yeniden yapılanma içerisine girdiklerini belirten Erdener, "Yönetimdeki kadın temsilinin artırılması ve spor federasyonlarının TMOK yönetiminde yer alması gibi önemli adımlar attık. TMOK olarak bugün dünya sporunun en üst organlarında temsil ediliyor olmamız ülke sporumuz açısından da önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Genel kurulda, genel sekreter Neşe Gündoğan'ın TMOK faaliyetleri ile ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından, kesin hesap ve mali durum raporu ile denetleme, sicil, yüksek danışma ve disiplin kurulu raporları okundu ve oylandı.

Yönetimin ve kurulların oy birliği ile ibra edildiği TMOK Genel Kurulu'nda, 2015 yılı bütçesi de toplantıya katılan üyeler tarafından onaylandı.

Kaynak:Haber Kaynağı