TMO personel yönetmeliğinde değişiklik

TMO personel yönetmeliğinde değişiklik

ANKARA (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi....

ANKARA (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi.

TMO Genel Müdürlüğünün, "Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, değişiklikle sınava tabi olarak görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda, personelde aranacak özel şartlara yeni maddeler eklendi.

Buna göre, şube müdürü (merkez) olarak atanabilmek için kamu kurum ve kuruluşlarında sivil savunma uzmanı, şube müdür yardımcısı, kontrolör (hesap-teknik), teknik uzman, uzman, teknik şef, şef, ajans amiri, koruma ve güvenlik grup şefi, koruma ve güvenlik amiri, itfaiye şefi pozisyonlarında tek bir unvanda veya birden fazla unvanda olmak üzere toplamda en az 1 yıl veya avukat, mühendis, mimar, eksper (mühendis), çözümleyici, sistem programcısı, programcı, ekonomist, kimyager, biyolog, istatistikçi pozisyonlarında tek bir unvanda veya birden fazla unvanda olmak üzere toplamda en az 5 yıl çalışmış olma şartı aranacak.

Sivil savunma uzmanı olarak atanabilmek için ise kamu kurum ve kuruluşlarında teknik uzman, uzman, teknik şef, şef, ajans amiri, koruma ve güvenlik grup şefi, koruma ve güvenlik amiri, itfaiye şefi pozisyonlarında tek bir unvanda veya birden fazla unvanda olmak üzere toplamda en az 1 yıl çalışmış olmak gerekecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :