TMME ödülleri sahiplerini buldu

TMME ödülleri sahiplerini buldu

KalDer, geçen 9 yılda Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde başarı kazanan firmaları ödüllendirdi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Kalite Derneği (KalDer), geçtiğimiz 9 yılda Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde (TMME) başarı kazanmış firmaları ödüllendirdi.

KalDer açıklamasına göre, KalDer ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma tarafından 81 ilde tüketiciler ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak ve özel ekonometrik analiz modeli ile belirlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde (TMME) 2013 yılında başarılı olmuş kurumlara törenle ödülleri verildi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, törende yaptığı konuşmada, 9 yılda Türkiye'nin 81 ilinde 25 sektörde, 106 markanın detaylı analizlerini ortaya koymak için 300 binin üzerinde müşteri görüşmesi yapıldığını belirterek, ulusal müşteri memnuniyeti endekslerinin dünyada, Amerika dahil 20'yi aşkın ülkede yürütüldüğüne dikkati çekti. Müşteri memnuniyetinin, entelektüel sermayenin dolayısıyla pazar değerinin en önemli parametrelerden biri olduğunu ifade eden Doğan, pazardaki markalar arası rekabetin en gerçekçi göstergesinin TMME olduğunu kaydetti.

TMME’nin ölçüm yapılan sektörlerde önemli bir veri kaynağı olduğunu belirten Doğan, Türk Telekom, REMAX ve Era Gayrimenkul’ün destekleri ile 2014 yılında Emlak Sektörü ve Sabit Hatlar sektörlerinin de TMME kapsamında ölçümleneceğini aktardı. 

 

- Üç kategoride birçok ödül sahibini buldu

 

TMME Ödülleri, tüm ölçülen sektörler ve kurumların 2005-2013 yılları arasında yayınlanan TMME Ölçüm Sonuçlarına göre belirlendi. TMME ölçümünün ana değişeni olan, "Müşteri Memnuniyeti Puanları" ödüller için temel veri olarak kabul edildi.

Ulusal endeksin başladığı 2005 yılından bu yana sektörlerinde her yıl birincilik ipini göğüsleyen Opet, Turkcell ve Türk Hava Yolları TMME Üstün Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Sektörlerinde müşterileri nezdinde en yüksek puanı alarak birinci olan ve 2013 yılından geriye dönük olarak bu liderliğini en az 3 yıl üst üste devamlı kılan kuruluşlar olan Algida, BİM, BP Gaz, Domino's Pizza, Pınar, Tamek, Türkiye İş Bankası, ve Ziraat Bankası ise TMME Sürdürülen Başarı Ödülü sahibi oldu. 2013 yılında sektörlerinde birinci olan firmalara da TMME 2013 Yılı Sektör Birincisi Ödülü verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı