TKDK'dan Nevşehir'deki projelere destek

TKDK'dan Nevşehir'deki projelere destek

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de 2013 yılında faaliyete başlayan Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğünce bugüne...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de 2013 yılında faaliyete başlayan Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğünce bugüne kadar 326 ayrı projeye toplamda 80 milyon lira destek sağlandığı bildirildi.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il koordinatörlüğünce 2016 yılı sonuna kadar verilen destekle kente çeşitli sektörlerde yüksek standartta tesisler kazandırıldığını söyledi.

Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından, süt üretimi ve hayvancılık sektöründe hizmet verecek 34 projeye 47 milyon 300 bin lira, et üretimi yapacak 9 projeye 2 milyon 600 bin lira hibe ödemesi yapıldığını aktaran Asiltürk, "Bunların yanında, Acıgöl ilçesinde günlük 70 ton süt işleme kapasiteli tesise 3 milyon 170 bin lira, Özkonak beldesinde hizmete giren et işleme tesisine ise 610 bin lira hibe desteği sağlanmıştır." dedi.

Turizm alanında faaliyet sürdüren projelere de önemli ölçüde destek verildiğini dile getiren Asiltürk, turizm amaçlı 34 konaklama ve 5 restoran için 11 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yerel ürünler ve zanaatkarlıkla ilgili hazırlanan projelere ise bugüne kadar toplamda bir milyon lira destek verildiğini belirten Asiltürk, şöyle devam etti:

"Yöresel ürün olan kabak çekirdeği eleme ve paketleme tesisi, çanak çömlek üretim tesisi ve taş işleme tesisi projeleri ilimiz için önem arz eden konulara verilen destekler olması münasebetiyle ayrıca önemlidir. Tarım sektöründe destek konusu olan 'Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği' konusunda 239 proje ile 9 milyon liralık hibe ödemesi gerçekleştirildi. Çiftçilerimize makine ekipman desteğinin sağlanmasıyla yaklaşık 6 bin dekar alanda tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu kapsamda proje kabulüne başlandığı dönemlerde AB tarafından destek kapsamında tutulan traktör de desteklenmiş ve ilimizde 168 adet traktör desteklemesi yapılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :