Tiyatrodan kazandıkları gelirle kütüphane yaptılar

Tiyatrodan kazandıkları gelirle kütüphane yaptılar

Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu, geçtiğimiz aylarda oynadıkları bir tiyatrodan elde ettikleri gelirle kütüphane kurdu

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu tiyatrodan elde ettikleri gelirle kütüphane oluşturdu.

Vali Vahdettin Özcan, 30 Ağustos Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, kütüphanenin Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu ile Çankırı Belediyesinin katkılarıyla yapıldığını söyledi.

Kütüphanelerin önemine değinen Özcan, "51. Kütüphane Haftasını kutlamaya başladık. Dün Çankırı merkezde güzel bir etkinlik yaptık. Kitap kurtlarımıza hediyelerini verdik. Burada bu kütüphaneyi açmaktan çok mutluyum. Belediyemiz 'Z kütüphane' konusunda Türkiye'de birinci. Kendi ölçeğinde inanılmaz gayret gösteriyor. Kendisini Çankırılılar adına tebrik ediyorum. Bu çok önemli bir hizmet" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de sosyal medyanın yaygın olarak kullanıldığı günümüzde kitap okumanın önemli olduğunu belirterek, "Üniversite öğrencilerinin kütüphane oluşturmak için yaptığı çalışmayı duyunca çok duygulandım. Biz tüm eğitim çalışmalarına destek veriyoruz, buna da destek vermek istedik. Belediyemiz atölyesinde 'Z kütüphane' yaptırdık ve buraya yerleştirdik. Genç kardeşlerimiz de tiyatrodan elde ettikleri gelirlerle 820 kitap alarak  buraya yerleştirdiler. Ben tüm emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu Başkanı Merve Gülçalgın, Vali Vahdettin Özcan'a kütüphane hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :