Tiyatrocular Anıtkabir'de

Tiyatrocular Anıtkabir'de

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt ve beraberindeki heyet, "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali"nin açılışı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve beraberindeki heyet, "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali"nin açılışı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ziyarette, Kurt'un yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Volkan Benli, Başrejisör Hakan Çimenser ve yabancı tiyatro grupları ile çok sayıda çocuk yer aldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kurt, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Sevgili Atam, Devlet Tiyatroları ailesi olarak Cumhuriyeti kurarken onun ayrılmaz bir parçası olarak sanatı görmeniz en büyük kıvancımızdır. Bugün Türkiye'nin pek çok ilinde tiyatrolara, sizin seslenişinizle geleceğin küçük hanımları ve beyleri geliyor, sahnelerde onların kocaman kahkahaları yankılanıyor, mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Böylece bir insanın kişiliğinin oluştuğu altın çağda sanatın yüce gönüllülüğü sayesinde altın yürekler erdemli olana yaklaşıyor. Ülkemizin geleceğine her gün yeni bir umutla sahip çıkıyorsak çocuklarımız için, atalarımızdan aldığımız milli değerleri, yurt ve bayrak sevgisini onlara emanet etmek için. Rahat uyuyun. Sizden aldığımız ülküyü daha yüksek seviyelere taşımak için çalışıyor, bütün gücümüzle çağdaş dünyanın değerlerine ulaşmak adına söz veriyoruz."

Anıtkabir ziyaretinin ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen festival kapsamında, Macunköy Tesislerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2005'ten beri her yıl 25-30 Nisan tarihlerinde Ankara'da "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali"ni düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :