TİSK Aylık Ekonomi Bülteni

TİSK Aylık Ekonomi Bülteni

Bültende, küresel ekonomideki belirsizlikler ve Türkiye ekonomisindeki risklerin, mali istikrar ve enflasyon hedeflemesini her zamankinden daha önemli hale getirdiği belirtildi

ANKARA (AA) - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) aylık ekonomi bülteninde, küresel ekonomideki belirsizliklerin ve Türkiye ekonomisindeki risklerin, mali istikrar ve enflasyon hedeflemesini her zamankinden daha önemli hale getirdiği belirtilerek, "Sanayi üretimini ve ihracatını geliştirmek ve mümkün olan tüm ülkelerle dış ticaret ve yatırımlar başta olmak üzere ekonomik ilişkileri güçlendirmek gerekir." değerlendirmesinde bulunuldu.

TİSK'in ekim ayına ilişkin yayımladığı ekonomi bülteninde, mali istikrar ve enflasyon hedeflemesinin önemine işaret edildi.

Türkiye'nin yılın son çeyreğine düşük büyüme oranı, yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik oranıyla girdiği kaydedilen bültende, "Türk lirası son bir ayda dolar karşısında yüzde 1,5 dolayında değer yitirmiştir. Büyüme oranı düşük seyrederken cari açık tekrar yükselmeye başlamıştır. İç denge ya da mali istikrar açısından birincil öneme sahip olan bütçe dengesi eylülde 17 milyar dolayında açık vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Küresel ekonomideki belirsizlikler ve Türkiye ekonomisindeki risklerin, mali istikrar ve enflasyon hedeflemesini her zamankinden daha önemli hale getirdiği belirtilen bültende, "Sanayi üretimini ve ihracatını geliştirmek ve mümkün olan tüm ülkelerle dış ticaret ve yatırımlar başta olmak üzere ekonomik ilişkileri güçlendirmek gerekir." önerisine yer verildi.

Bültende, açıklanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) oldukça iyimser temelde hazırlandığı vurgulanırken, programın hedeflerine yaklaşabilmesi için Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülkeler konumuna yükseltecek reformlara ihtiyaç olduğu, bu çerçevede, ekonominin kurumsal yapısını güçlendirici düzenlemelere öncelik verilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :