TISİAD Başkanı Kılıç:

TISİAD Başkanı Kılıç:

"OHAL kararı devletimizin daha hızlı karar alması ve harekete geçmesi için alınmıştır. Normal yaşantımızda ve ekonomik alanda herhangi bir kısıtlama söz konusu olmamıştır"

MERSİN (AA) - Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, olağanüstü hal (OHAL) kararının, devletin daha hızlı karar alması ve harekete geçmesi için alındığını belirterek, "Normal yaşantımızda ve ekonomik alanda herhangi bir kısıtlama söz konusu olmamıştır." ifadesini kullandı.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz’un ardından ekonomik verilere bakıldığında, olağanüstü bir durumun olmadığının görüldüğünü bildirdi.

Nevaf Kılıç, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişiminin ardından herhangi bir panik havası yaşanmadı. Milletimizin vakur ve kararlı duruşu, darbe girişiminin kısa sürede püskürtülmesi, pazartesi sabahı piyasaları normal standartlarda başlattı. OHAL kararı devletimizin daha hızlı karar alması ve harekete geçmesi için alınmıştır. Gördüğümüz üzere normal yaşantımızda ve ekonomik alanda herhangi bir kısıtlama söz konusu olmamıştır. Bu sebeple herkes kaldığı yerden hem ekonomik hem de sosyal hayatına devam edebilmiştir. İnşallah devleti tehdit eden bu tehlike kısa sürede temizlenir ve demokrasi de tam anlamıyla rayına oturur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :