Tıpta Uzmanlık Eğitiminde Kalite Çalıştayı

Tıpta Uzmanlık Eğitiminde Kalite Çalıştayı

Sağlık Bilimleri Üniversitesince düzenlenen çalıştay, yarın ve 27 Mayıs'ta Mektebi Tıbbiye-i Şahane Kampüsünde gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından yarın ve 27 Mayıs'ta Tıpta Uzmanlık Eğitiminde Kalite Çalıştayı düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, çalıştay, Mektebi Tıbbiye-i Şahane Kampüsünde yapılacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı'nın moderatörlüğünde yapılacak çalıştayda, tıpta uzmanlık eğitimi masaya yatırılacak.

Yaklaşık 80 katılımcının, tıpta uzmanlık eğitiminin mevcut durumunu, güçlü ve zayıf yönlerini, yapılması gerekenleri tartışacağı çalıştayın, iki gün sürmesi planlanıyor.

Çalıştay süresince elde edilecek veriler, hazırlanacak sonuç raporuyla kamuoyuna duyurulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan "Sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası işbirliği" protokolü kapsamında 55 eğitim ve araştırma hastanesinin, aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazanacağını belirtti.

Erdöl, "Bu protokole göre, 55 eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan yaklaşık 9 bin asistan doktorun uzmanlık eğitimlerini en iyi şekilde almasını sağlayacağız Düzenleyeceğimiz çalıştayda uzman doktor adaylarımızın eğitim süreçlerini değerlendirip, eğitim standartlarını belirlemeyi planlıyoruz. Sonrasında da tüm planlarımızı uygulamaya koyacağız." ifadesini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :