Tıp öğrencileri önlüklerini törenle giydi

Tıp öğrencileri önlüklerini törenle giydi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayan öğrencilere beyaz önlükleri törenle giydirildi.

Programa NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ile çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Ülke olarak emperyal güçler tarafından kuşatılıp yok edilmeye çalışıldığımız bu günlerde size bu ülkenin hakikaten çok ihtiyacı vardır. Bunun idraki içerisinde olmanız gerekmektedir” dedi. Bilimsel olarak iyi yetişmeleri için öğrencilere çok çalışmalarını tavsiye eden Vatansev, öğrencilerin alanlarında enlerde ve önlerde olmaları gerektiğini, bunun ülkenin geleceği için önem arz ettiğini vurguladı. Sağlık eğitimi ve hizmetinin kendini sürekli yenilediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, bu alanın hata kabul etmediğini aktardı. Rektör Şeker, Meram Tıp Fakültesi’nden mezun olan doktorların da dünyanın dört bir yanında hizmet ürettiklerini kayderek, “Gençlerimiz kendilerini bu şekilde yetiştirecekler ve biz de kendilerini bu şekilde donatıp dünyaya, insanlığa hizmet etmek üzere mezun edeceğiz. Bugün bunun ilk adımı atılıyor. Kendilerine bir beyaz önlük giydiriyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Şeker, öğrencilere giydikleri beyaz önlüğü ömür boyu lekesiz olarak taşımalarını tavsiye etti. Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri protokol ve öğretim üyeleri tarafından törenle giydirildi. Haber Merkezi