"Timsah Arena"da timsahın baş bölümünün üretimine başlandı

"Timsah Arena"da timsahın baş bölümünün üretimine başlandı

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Kamuoyunda en çok konuşulan kısım timsahın başıydı. Daha önceki yüklenici firmaların sıkıntıya girmesi, iflas ertelemesi almasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşamıştık. Artık timsahın başı da büyükşehir belediyesi


BURSA (AA) - Bursaspor'un simgesi timsah görünümünde tasarlandığı için taraftarların "Timsah Arena" olarak adlandırdığı Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda baş bölümünün üretimine başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, stat için kamuoyunun merakla beklediği "timsah kafası" üretimine geçildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, timsah kafasıyla ilgili hazırlık imalatlarının yapıldığı firmayı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Yeni stadyuma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altepe, buranın, Bursa'ya kazandırılan en önemli anıtsal yapılardan biri olduğuna dikkati çekti.

Altepe, stadyumdaki timsah başının tamamlanmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kamuoyunda en çok konuşulan kısım timsahın başıydı. Daha önceki yüklenici firmaların sıkıntıya girmesi, iflas ertelemesi almasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşamıştık. Artık timsahın başı da büyükşehir belediyesinin kontrolünde Bursa'da yapılmaya başladı. Çelik konstrüksiyon konusunda marka olan konunun uzmanı, bu alanda güzel imalatlar gerçekleştiren bir firmaya malzemeler geldi ve parça üretimleri başladı. Ön hazırlık imalatından sonra stadyumdaki imalatları da başlayacak. Bir ay içinde montajlara başlanacak. Bu çalışmalar tamamlandığında da dünyanın en gösterişli, ilgi çeken stadyumlarından biri Bursamızda olacak."

Bu arada, stadyumu çevreleyen ve açık renk olması yüzünden görselliği bozan sinekliklerin boyanması işlemine de başlandı. Yapılan çalışma tamamlandığında sineklikler koyu yeşil olacak ve görüntü bütünlüğü sağlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :