Time Warner'ın ilk çeyrek bilançosu iyi geldi

Time Warner'ın ilk çeyrek bilançosu iyi geldi

NEW YORK (AA) - ABD'li televizyon, sinema ve eğlence sektörü devi Time Warner'ın bu yılın ilk çeyreğine dair bilançosunun iyi geldiği bildirildi. Time...

NEW YORK (AA) - ABD'li televizyon, sinema ve eğlence sektörü devi Time Warner'ın bu yılın ilk çeyreğine dair bilançosunun iyi geldiği bildirildi.

Time Warner'dan yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreğindeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artış göstererek 1,21 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ilk 3 ayında 970 milyon dolar kar açıklamıştı.

Ayrıca şirketin 2016'nın ilk çeyreğindeki net geliri, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 2,5 artarak 7,31 milyar dolara yükseldi. Geçen senenin ilk 3 ayında Time Warner'ın toplam geliri 7,13 milyar dolardı.

Time Warner İcra Kurulu Başkanı (CEO) Jeff Bewkes, açıklamada, "2016'ya harika bir başlangıç yaptık. Dünya genelinde giderek artan yüksek çözünürlükteki görüntü içeriği talebine yaptığımız yatırımların faydasını gördük. Ayrıca, Batman v Süperman, Game of Thrones gibi yapımlarımız dünya çapında izlenme rekorları kırdı." ifadesini kullandı.

Bünyesinde Time dergisi dahil 90'dan fazla dergi bulunduran Time Warner, ayrıca Hollywood'lu film yapım ve dağıtım şirketleri Warner Bros., New Line Cinema ve TV kanallarından CNN ve HBO'ya da sahip.

Time Warner, ABD'li Comcast ve Walt Disney'den sonra TV, sinema ve eğlence sektöründe dünyanın en büyük üçüncü şirketi konumunda bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :