TİMAV’dan tepki

TİMAV’dan tepki

“Konya’da İmam Hatip Dayatması” başlığıyla 15 Nisan tarihinde Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan ve İmam Hatip Okullarını hedef alan haber üzerine Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar bir basın açıklama ya

Okumuşlar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İmam Hatip Okullarımız, bu milletin bağrından çıkan ve milletimizin sahiplendiği özbeöz bu milletin okullarıdır. Ülkemiz ve milletimiz için yetiştirdiği insan kaynakları itibariyle İmam Hatip Okullarımız halkımız için anlamı ve önemi büyük okullardır.

28 Şubat döneminde kendisine karşı yapılan her türlü haksız ve mağduriyete yol açan girişimlere dahi büyük bir olgunlukla göğüs geren okullarımızın yeni eğitim sistemi ile birlikte hak ettiği konumu yeniden kazanmış olması, bu milletin değerleriyle problemi olan birtakım çevreleri ziyadesiyle rahatsız etmektedir.

Cumhuriyet Gazetesi ve bazı yerel basın yayın organlarında “Konya’da İmam Hatip Dayatması” başlığıyla verilen haber de bu rahatsızlığın sonuçlarından bir tanesidir. İmam Hatip okullarının kurulduğu günden bu yana, Konya kamuoyu bu okulları derin bir sevgiyle bağrına basmış, İmam Hatipler için fiziki ve maddi imkânlarını seferber etmenin yanısıra, çocuklarının bu okullarda eğitim görmesi arzusuyla büyük bir teveccüh göstererek çocuklarını İmam Hatiplere kaydettirmiştir.

4+4+4 eğitim-öğretim sisteminin hayata geçmesiyle birlikte İmam Hatip Ortaokullarının açılması, İmam Hatip Liselerinin önündeki engellerin kalkması halkımızın yeniden yoğun bir şekilde İmam Hatiplere öğrenci göndermesinin önünün açmıştır. Bu süreçte Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz süreci profesyonel bir şekilde organize ederek, ilkokullardan mezun olacak durumdaki öğrenci ve velileri için anketler düzenlemiş, anketlerden çıkan sonuçları detaylı bir şekilde analiz ederek İmam Hatip taleplerinin yoğunlaştığı bölgelerdeki okullarda dönüşüm sürecini başarıyla yürütmüş ve gelen talepler doğrultusunda yürütmeye devam etmektedir.

Bu bağlamda habere konu edilen tüm okullar, halkımızın talepleri neticesinde İmam Hatip’e dönüştürülmüş olup, velilerimiz ve öğrencilerimiz tamamen özgür iradeleriyle İmam Hatipleri tercih etmişlerdir.

Habere özellikle konu edilen Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulumuz ise tamamıyla İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüş değildir. Bölgedeki veli ve öğrencilerden gelen talep ve istekler neticesinde sözkonusu okulumuz bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında İmam Hatip Ortaokulu sınıfları açılacaktır. Bunun nedeni ise bölgede yaşayan öğrenci ve velilerimizden bölgeye yakın bir noktada İmam Hatip Ortaokulu bulunmaması nedeniyle gelen talepledir. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İmam Hatip Liseleri ile ilgili karar süreçlerinde, öğrenci, veli talepleri, okul idaresinin görüşleri ve bölgenin ihtiyaçlarını hassasiyetle dikkate almaktadırlar.

Konya’da farklı ortaokulların bünyesinde açılan İmam Hatip Ortaokulları mevcut olup, bu durum öğrenci, veli ve okul çevresinde hiçbir rahatsızlığa neden olmamaktadır.

Konya’da İmam Hatiplere gösterilen yoğun ilgi ve teveccühten rahatsız olan bir takım çevreler konuya ilişkin haberi yanlış ve yanlı bilgilerle besleyerek basına servis etmekte ve böylelikle İmam Hatipler için, anlaması zor bir karalama kampanyası yürütmeyi hedeflemektedirler.

Tamamen yanlı, kışkırtıcı ve yanlış bilgilerle örülü bir şekilde servis edilen bu tip haberleri yapanları insafa davet ediyoruz. Hak ve hakikatin yılmaz savunucuları olarak İmam Hatipler bu ülke ve millet için değer üretmeye devam edeceklerdir. Hiçbir girişim, hiçbir yönlendirme onları engelleyemeyecek, yollarından alıkoyamayacaktır.