TİMAV'dan hikaye yarışması

TİMAV'dan hikaye yarışması

Türkiye genelindeki İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılabildiği yarışmada bu yıl tema olarak “15 Temmuz” belirlendi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından geleneksel hale getirilen hikâye yarışmalarının bu yıl altıncısı düzenleniyor. Türkiye genelindeki İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılabildiği yarışmada bu yıl tema olarak “15 Temmuz” belirlendi.

İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin kendilerini ifade edebilme, kültür ve edebiyata dair kabiliyetlerini ortaya çıkarabilme, bilgi ve becerilerini geliştirmelerini amaçlayan TİMAV Geleneksel Hikâye Yarışması, 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın İmam Hatip camiasının mezun, mensup ve muhiplerine hizmet etmek için kurulmuş bir vakıf olduğunu belirten TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, özelde imam hatip okulları ve öğrencileri için genelde ise din eğitimi, gençlik ve sosyal politikalar adına bilgi, düşünce ve strateji üretmek için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini bildirdi. Öksüz, geleneksel hale getirdikleri hikâye yarışmasının da Türkiye’de imam hatipli öğrenciler arasında genel bir kabul gördüğünü, öğrenciler tarafından merakla beklendiğini dile getirdi.

Son 4 yıldır Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan hikâye yarışmalarını; bazı yıllarda temalı, bazı yıllarda ise serbest konulu yaptıklarını, bu yıl da milletimizin 15 Temmuz 2016’da yaşadığı acı tecrübeyi farklı bir açıdan kayıt altına almak, gençlerin vatan, millet, bayrak, milli/manevi değerler ve mukaddesatımıza dair duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerine imkân tanımak amacıyla “15 Temmuz” konusuyla çağrıya çıktıklarını ifade eden Öksüz, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 15 Temmuz’u, 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlıkları, 15 Temmuz ruhunun hikâyesini kaleme almasını istediklerini söyledi.

Geleneksel hikaye yarışmasının proje ortağı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise gençlerin milli ve manevi gelişimleri için pek çok proje ürettiklerini ve yine STK’larla işbirliği içinde pek çok projeye destek verdiklerini söyledi. TİMAV tarafından geleneksel hale getirilen hikaye yarışmasına da son yıllarda destek verdiklerini dile getiren Altay, bu yıl yarışmada konunun 15 Temmuz olarak belirlenmesiyle birlikte katılımın da en üst seviyede gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Altay sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz'da tarih yazan bu memleketin kahramanlarını bugün çocuklarımız tarihe yazacak. 15 Temmuz'da milletin iradesini sadece Türkiye değil, tüm dünya gördü. Bu milletin geçmişinde her zaman kahramanlık vardır. Milli kurtuluş neyse, Çanakkale neyse, 15 Temmuz da bizim için odur. Millet ne zaman kendine ihtiyaç olsa orada sahneye çıkmış ve vatanına, bayrağına, ülkesine, maneviyatına ve mukaddesatına sahip çıkmıştır. 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılması için bu projeye ayrı bir önem veriyorum. Tüm öğrencilerimizi bu projede yer almaya davet ediyorum.

Bir kez daha böylesi bir durumla karşı karşıya kalmamak için 15 Temmuz ruhunu diri tutmalı ve gelecek nesillere bu ruhu en güzel şekilde aktarabilmeliyiz.”

TİMAV Genel Başkanı Öksüz, yarışma için son başvuru tarihinin 05 Mayıs 2017 olarak belirlendiğini, Türkiye genelindeki tüm İHL’lere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını, başvuru sürecinin işlemeye devam ettiğini bildirdi.

o-gun-tarih-yazanlari,-bugun-tarihe-yaz!-(3).jpg

o-gun-tarih-yazanlari,-bugun-tarihe-yaz!-(4).jpg

 

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin pek çok alanda olduğu gibi sosyal alanlarda ve özellikle de edebiyat alanında başarılı işler çıkardıklarını ifade eden Öksüz: “Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin neredeyse tüm illerinden binlerce hikâye vakfımıza ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda elimize ulaşan eserler gösterdi ki, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, jürimizin derece alacak öğrencileri seçmekte gerçekten zorlandığı hikâyeler kaleme aldılar. İHL’lerin bu noktada ciddi bir birikiminin olduğu aşikâr. Bu birikimin genişlemesi, şekillenmesi, bu noktada yeteneği ve gayreti olan öğrencilerimizin yeteneklerinin farkına varması ve öne çıkması için bu yarışmayı düzenliyoruz ve önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm Türkiye genelinden yoğun bir katılım beklediğimiz yarışmamızla ilgili ayrıntılar vakfımızın internet sitesi www.timav.org.tr’den öğrenilebilir” dedi.

Öksüz, yarışmaya verdikleri destekten dolayı Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti.

TİMAV Genel Başkanı Öksüz, 05 Mayıs 2017 itibariyle hikâye yarışması için başvuruların sona ereceğini, değerlendirme sürecinin ardından Temmuz ayı içinde sonuçların açıklanacağını, Eylül ayında okulların açıldığı ilk hafta içinde belirlenen bir tarihte düzenlenecek bir tören ile ödüllerin sahiplerini bulacağını açıkladı.