TİMAV: CHP İmam Hatipleri kapacatak

TİMAV: CHP İmam Hatipleri kapacatak

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "CHP’nin açıkladığı seçim beyannamesinde İmam Hatip Okullarının önünü kapatacak 13 yıllık kesintisiz eğitim vaadinin de yer aldığını gördük" dedi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "CHP’nin açıkladığı seçim beyannamesinde İmam Hatip Okullarının önünü kapatacak 13 yıllık kesintisiz eğitim vaadinin de yer aldığını gördük" dedi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz,dolaylı olarak İmam Hatip’lerin devre dışı kalarak kapatılmasını öngören seçim beyannamesindeki vaatler üzerine  bir basın açıklaması yaptı. Öksüz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri arasında en fazla dikkat çekenlerinden biri 28 Şubat'ı akıllara getiren kesintisiz eğitim vaadi olmuştur. Sözkonusu vaade göre CHP iktidara gelirse, kesintisiz eğitimin 13 yıla çıkarılacağı ifade edilmektedir. 13 yıllık bu eğitimi 1+8+4 olarak formüle eden CHP’nin vaadine göre, ilköğretim kesintisiz 8 yıla çıkarılacağı için İmam Hatip Ortaokulları kendiliğinden devre dışı kalacak ve kapanacaktır. Şu anda yürürlükte olan 4+4+4 sistemiyle veliler çocuklarını ilk dört yıl sonrası İmam Hatiplere gönderebilmektedir.

DİNİ DEĞERLERE KArŞI SAVAŞ YÜRÜTÜYORLAR

Milletimizin sahiplendiği ve milli, manevi değerlerine sahip çıkmak için çocuklarını göndermeyi tercih ettiği İmam Hatipler’in önünü kapatacak CHP’nin bu vaadi, milletin değerlerini ya anlamamakta ısrar ettiklerini ya da tarihinde olduğu gibi bugün de din ve değerlerimize karşı adeta bir savaş yürüttüklerini göstermektedir. Milletimizin inanç ve değerleriyle barışmayı bir türlü başaramayan CHP zihniyetinin bu vaadi, milletimizin vicdanını sızlatmış, maşeri vicdanı yaralamıştır. Her ne kadar bazı fosilleşmiş zihniyetlerin kendinden başkasının hak ve hürriyetlerini yok saymaktan vazgeçmeyeceğini düşünsek de; CHP’ye bizleri şaşırtmasını, bir an önce seçim beyannamesinden bu vaadini kaldırmasını, aziz milletimizin değerleriyle barışmak adına adım atmasını tavsiye ediyoruz.

KESİNTİSİZ EĞİTİM MODELİYLE KAPATACAKLAR

Seçim beyannamesinde İmam Hatip Okulları’nın kapatılacağı doğrudan zikredilmemiştir. Fakat önerilen kesintisiz eğitim modeliyle, İmam Hatipler kendiliğinden devre dışı kalmaktadır. Hem Yeni Türkiye’nin normalleriyle, hem milletin talepleri hem de eğitimin kendi içerisindeki bilimsel gereksinimleri ile uyuşmayan bu durum asla kabul edilebilir değildir. İmam Hatipler, milletimizin imkânlarını seferber ederek sahiplendiği, ruh ve şuur itibariyle çocuklarını emanet etme konusunda asla tereddüt etmediği milletimize ait okullardır. İmam Hatiplerin kapatılmasını veya yok sayılmasını öngören her türlü girişim, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da karşısında milletimizi bulacaktır.

DİN KÜLTÜRÜNÜ KALDIRMAK GARABET 

CHP’nin bir başka vaadi olan din dersinin müfredattan kaldırılması, dileyenin seçmeli olarak Din Kültürü dersini alabilecek olması da ayrı bir garabetin ürünüdür. Çünkü CHP’nin müfredattan kaldırarak seçmeli hale getirmeyi planladığı bu ders; sadece bir dinin öğretisi şeklinde değil, gençlerimize bir din algısı verecek, dine dair kültür ve yaklaşım kazandıracak nitelikte bir derstir. Temel Dini Bilgiler, Kur’an ve Peygamberimizin hayatı dersleri hâlihazırda seçmeli ders olarak okutulmaktadır. Kaldı ki, halkının yüzde 99’undan fazlasının Müslüman olduğunu ifade ettiği bir ülkede din derslerinden rahatsızlık duymak, o dersleri değersizleştirmeye çalışmak veya o derslerin müfredattan kaldırılmasını vadetmek insanlarla din arasına bariyerler kurma gayretinden başka bir şey değildir.

İmam Hatipler ve din eğitimi ile birlikte insanların inançlarına karşı mücadele eden hiçbir güç ve zihniyet bugüne kadar kalıcı ve üstün bir başarı gösterememiştir. En son örneğini 28 Şubat’ta yaşadığımız ve failleri tarafından bin yıl sürecek denilen uygulamalar tarihin karanlık sayfalarında yerini almışken, milletimiz Yeni Türkiye ile daha aydınlık ve müreffeh yarınlara adeta koşar adım yürürken CHP ve benzeri zihniyete sahip olanların hem vaatleri, hem mücadeleleri milletten layık olduğu şekilde cevabını bulacaktır.

CHP'Yİ AKL-I SELİM'E DAVET EDİYORUZ

İlgili kesimlerin; İmam Hatipleri, milletimizin inanç ve kültür değerleriyle mücadele edilip, önü kesilmesi gereken değil; önem verilip desteklenmesi ve milletimizin talepleri doğrultusunda şekillendirilmesi gereken kurumlar olarak görmeleri demokrasi ve insan haklarının bir gereğidir.CHP’yi adında var olan cumhuriyet ve halk kavramlarını  anlamaya, cumhurun taleplerini aklı selim ile okumaya, Yeni Türkiye’nin yeni kodlarını görmeye ve milletimizin normallerini kabullenmeye davet ediyoruz.”