TİM, inovasyon tutkunlarına uzmanlık kazandıracak

TİM, inovasyon tutkunlarına uzmanlık kazandıracak

TİM Başkanı Büyükekşi: - "Uluslararası İnovasyon Profesyonelleri Derneği'nin (IAOIP) Türkiye temsilciliği ile Türkiye'nin inovasyon ekosistemine katkı sağlamaya devam edeceğiz"- "Bu proje ile ihracatçı firmalar, akademisyenler, profesyoneller ve öğrencile

İSTANBUL (AA) - Uluslararası İnovasyon Profesyonelleri Derneği'nin (IAOIP) Türkiye temsilciliğini üstlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu projeyle ihracatçı firmalardan öğrencilere kadar tüm kişi ve kurumlara inovasyonda uzmanlık kazandırmayı hedefliyor.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de inovasyon ekosisteminin yaygınlaşmasını kendisine misyon edinen TİM, bu çabalarını küresel arenaya taşıyacak bir çalışmaya imza atarak IAOIP Türkiye temsilciliğini üstlendi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, İnovaLİG ve İnoSuit programlarının ardından IAOIP'nin Türkiye temsilciliği ile Türkiye'nin inovasyon ekosistemine katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Bu proje ile ihracatçı firmalar, akademisyenler, profesyoneller ve öğrenciler başta olmak üzere tüm kişi ve kurumlara inovasyonda uzmanlık kazandırmayı hedeflediklerini belirten Büyükekşi, özellikle ihracatçıların IAOIP'nin dünya genelinde 80 ülkeden 2 bine yakın inovasyon profesyoneliyle oluşturduğu güçlü iletişim ağına dahil olacağını kaydetti.


- "İhracat hedeflerimizi yakalayabilmemiz için yenilikçilik en önemli koşul"


Mehmet Büyükekşi, Türkiye temsilciliğine ilişkin protokole Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda IAOIP Başkanı Brett Trusko ile birlikte imza attıklarını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İhracatımızda sürdürülebilir artış hedeflerimizi yakalayabilmemiz için yenilikçilik en önemli koşul. Buna giden yol ise inovasyondan geçiyor. İnovasyona giden tek bir yol olmadığını, hatta inovasyonun bir ekosistem olduğunu her platformda dile getiriyoruz. 2012 yılından bu yana düzenlediğimiz inovasyon odaklı çalışmalarımız sayesinde Türkiye'de bu ekosistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu alandaki faaliyetlerimize her geçen gün artan bir azim ve inançla devam ediyoruz. IAOIP ile imzaladığımız protokol, bu alanda gücümüze güç katacak."

Yeni oluşumun avantajlarına değinen Büyükekşi, "Türkiye'den IAOIP'ye üye olmak isteyen firmalarımız, yerel inovasyon yetkinliklerini küresel ölçekte sertifika programları ile kanıtlama imkanına sahip olacak. Rekabet güçlerini artıran firmalarımız, yüksek katma değerli ihracata odaklanacak. Dolayısıyla 70 bini aşkın ihracatçımızı, IAOIP'nin Türkiye platformuna üye olmaya davet ediyorum. Üyelik işlemleri TİM'in internet sitesindeki link üzerinden gerçekleştirilebilir." ifadelerini kullandı.

Küresel rekabet gücünü artırmada en önemli bileşenlerden birinin gençler olduğunu vurgulayan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Genç nüfusumuz, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda en büyük gücümüz. Sadece 15-24 yaş grubunda 13 milyon gencimiz var. Nüfusumuzun yarısı 30 yaş, yüzde 64'ü 40 yaş altında. İnanıyorum ki dünyayı farklı bakış açılarıyla gören, dahiyane hamleler yapan, iz bırakan gençlerimizin azim ve üretkenliğiyle geleceğimiz çok daha aydınlık olacak. İnovasyonun engin denizleri gençlerimizi bekliyor. Bu amaca hizmet edebilmek için 140 üniversiteden 2 bin kişilik dev bir aile olan İNOVATİM'i kurduk. Bu oluşuma gönül veren gençlerimiz başta olmak üzere, 7 milyonu aşkın üniversite öğrencimizi de platforma üye yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :