TİKA'nın Somali'deki yardım faaliyetleri devam ediyor

TİKA'nın Somali'deki yardım faaliyetleri devam ediyor

TİKA, Somali'de aşırı kuraklığın yol açtığı insani krizle mücadele için yürüttüğü yardım faaliyetlerini sürdürüyor

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), aşırı kuraklığın yaşandığı Somali'de gıda yardımı dağıtımına devam ediyor.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, ajansın, Doğu Afrika ülkelerinden Somali'nin orta ve güney kesimlerinde açlık ve susuzlukla boğuşan Somali halkı için yürüttüğü "Acil İnsani Yardım Programı" kapsamında gıda dağıtım faaliyetlerine devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Somali'nin ortasındaki Puntland ve Gelmudug federal bölgelerinin kesişme noktasında bulunan Galkayo şehrindeki bin 375 aileye un, pirinç, şeker, makarna ve sıvı yağdan oluşan yaklaşık 45 ton gıda maddesi dağıtımının sürdüğü belirtildi.

Program kapsamında yardımların kuraklıktan etkilenen yaklaşık 10 bin kişiye ulaştırılması hedefleniyor.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, ülke genelinde etkili olmaya başlayan kuraklığın yol açtığı insani krizle mücadele için "ulusal felaket" ilan etmişti. Fermacu, Somali'de yaşanabilecek insani trajedinin önüne geçilebilmesi ve kuraklıktan etkilenen ailelere yardım ulaştırılabilmesi için uluslararası kamuoyunun desteğini istemişti.

Birleşmiş Milletlerden yapılan açıklamada ise ülkedeki aşırı kuraklık sebebiyle 6,2 milyon kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilmiş, krizin çözümü için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısı yapılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :