TİKA’dan "Türkiye-Moldova Ekonomik İşbirliğini Geliştirme" sempozyumu

TİKA’dan "Türkiye-Moldova Ekonomik İşbirliğini Geliştirme" sempozyumu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Moldova'da “Türkiye-Moldova Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesi”...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Moldova'da “Türkiye-Moldova Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesi” konulu sempozyum düzenlendi.

Başkent Kişinev'de düzenlenen sempozyuma, Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanı Chiril Gaburici, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Moldova Ekonomi Akademisi Rektörü Prof. Dr. Grigore Belostecinic, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergiu Harea, Moldova'ya bağlı Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkan Yardımcısı Vadim Ceban, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ile iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Moldova'daki İktisadi Araştırmalar Vakfı, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası ile Moldova Ekonomi Akademisi ve TİKA'nın desteğiyle düzenlenen sempozyumda, Türkiye’nin ekonomik profili ve Moldova ile potansiyel iş birliği fırsatları anlatıldı.

Moldova’nın ekonomik profili ve Türkiye ile potansiyel iş birliği fırsatları ile Gagavuzya’da yatırım fırsatları ve teşviklere ilişkin bilgilerin verildiği sempozyumda, Moldova'da yabancılar için ikamet ve çalışma izni almada yasal çerçeve ve bu ülkede mesleki eğitimin alternatif yolu olarak ikili eğitim gibi konularda sunumlar yapıldı.

İki ülkenin iş dünyasından katılımcılar, etkinlik kapsamında karşılıklı yatırım fırsatları konusunda fikir alışverişinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :