Tika'dan Türkçe Öğretimine Destek

Tika'dan Türkçe Öğretimine Destek

TİKA, Lübnan'da Türkçe öğretiminin artırılmasına yönelik üç tam donanımlı sınıfın açılmasına destek verdi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'da Türkçe öğretiminin artırılmasına yönelik üç tam donanımlı Türkçe sınıfı kurulmasına destek verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'da son yıllarda Türkçe öğrenmeye yönelik ilginin artması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Türkçe öğretmek amacıyla bu ülkeye 9 öğretmen görevlendirdiği hatırlatıldı.

Sınıfların araç gereç ve fiziki imkanlar açısından yetersiz kaldığının belirtildiği açıklamada, "Bu kapsamda TİKA Türkçe öğretimini yaygınlaştırmak ve tam donanımlı modern Türkçe sınıfları oluşturmak amacıyla gerekli çalışmaları yaparak 3 adet Türkçe sınıfın teşrifatını gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda Aydamon ve Kavaşra Türkmen köyleri ile Mardin kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları bölgede bulunan Rawda Emaan Okulunda akıllı tahta, bilgisayar, yazıcı, projeksiyon, öğrenci sıraları, öğretmen masaları, diğer gerekli malzemeler ile sınıfların yenilenmesi dahil tam donanımlı Türkçe öğretim sınıfları oluşturuldu. Hazırlanan Türkçe sınıfları düzenlenen törenlerle teslim edildi. Teslim törenine Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Sayın İnan Özyıldız, Yunus Emre Enstitüsü Beyrut Müdürü Cengiz Eroğlu, TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı"

Kaynak:Haber Kaynağı