TİKA'dan Tunus'a gastronomi atölyesi

TİKA'dan Tunus'a gastronomi atölyesi

Sidi Umur Derneği Başkanı Bin Milad:- "Tunus'ta yapılan gastronomi atölyesi, ülkenin geleneksel yemeklerini yeni nesillere aktarmada önemli işlev görecek"

TUNUS (AA) - Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından Tunus'ta kurulan Gastronomi Atölyesi çalışmalarına başladı.

Başkent Tunus'un kuzeyinde Sidi Umur Derneğine ait Ekolojik Kalkınma Merkezi'nde kurulan Gastronomi Atölyesinde Tunuslu bayanlar ülkenin geleneksel mutfağını yeniden keşfedecekler.

Tunus TİKA Program Koordinatörü Muhsin Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sidi Umur Derneğiyle birlikte Gastronomi Atölyesini açtık. TİKA’nın verdiği destekle ekipmanlar sağlanarak Tunus’un yöresel yemeklerini burada kursiyerlere tanıtmak ve canlılığını korumak adına güzel bir katkı oldu." dedi.

Sidi Umur Derneğinin ekolojik kalkınma alanında önemli bir yeri olduğunu dile getiren Balcı, Gastronomi Atölyesinde doğal ürünlerle Tunus yemeklerinin yapılması ve öğretilmesinin söz konusu olduğunu belirtti.

Balcı ileride burada Türk yemeklerinin sunulmasının planlandığını ifade etti.

Sidi Omur Derneği ile daha önce seramik atölyesi açtıklarını belirten Balcı, Tunuslu sanatçı ve kursiyerlerin Türk seramik sanatıyla tanışmalarının sağlandığını belirtti.

Sidi Umur Derneği Başkanı Tayyib bin Milad, TİKA’nın kurmuş olduğu atölyede, ekoloji merkezinde yetiştirilen ve dağlarda ihmal edilmiş bitkiler kullanılarak yapılacak doğal yemeklerin kursiyerlere öğretileceğini söyledi.

Bin Milad, "Tunus'ta yapılan gastronomi atölyesi, ülkenin geleneksel yemeklerini yeni nesillere aktarmada önemli işlev görecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :