TİKA'dan Tunus Üniversitesi'ne "modern çalışma salonu"

TİKA'dan Tunus Üniversitesi'ne "modern çalışma salonu"

Aynı anda 200 öğrencinin çalışabileceği yenilenen salonda bilgisayar odası da bulunuyor

TUNUS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'ne 200 kişilik modern bir çalışma salonu kazandırdı.

TİKA Tunus Koordinatörlüğü tarafından yürütülen "modernizasyon projesi" kapsamında, fakülteye ait eski çalışma salonu baştan sona yenilenerek çağdaş eğitim cihazlarıyla donatıldı.

Yenilenen çalışma salonunun açılış kurdelesini Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ile Tunus Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Hayet Ammamu birlikte kesti. Açılışa TİKA Tunus Koordinatörü Muhsin Balcı, öğretim görevlileri ve öğrenciler de katıldı.

Büyükelçi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu projenin köklü bir geçmişe sahip Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerin bugün daha olgun ve anlamlı bir hale geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Doğan, "Kalkınmamızı ve gelişmemizi sadece eğitim ve üretimle sağlayabiliriz. Bu tür mekanlar da eğitim ve üretimin sağlıklı şekilde gençlere aktarılabileceği mekanlardır. TİKA'nın buna aracılık etmiş olması ayrı bir sevincimizdir." dedi.

TİKA'nın Tunus Koordinatörü Muhsin Balcı da fakültenin eski çalışma salonunun baştan sona yenilendiğini, öğrencilerin interaktif uygulamalara erişebilmesi için bilgisayar odası, fotokopi makinesi ve yazıcılarla donatıldığını, güvenlik sisteminin bile düşünüldüğünü belirtti.

- Dil laboratuvarından sonra "modern çalışma salonu"

Salonu aynı anda 200 öğrencinin rahatlıkla çalışabileceği modern bir hale dönüştürdüklerini ifade eden Balcı, TİKA olarak Tunus Üniversitesi'ne daha önce de bir "dil laboratuvarı" kurduklarını hatırlattı. Bu çalışma öncesinde Türkçe dersi alan öğrencilerin sayısının 30'larda olduğunu kaydeden Balcı, şu an dil laboratuvarından faydalanan ve Türkçe öğrenen öğrencilerin sayısının 300'ün üzerine çıktığını vurguladı.

Tunus Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Ammamu ise salonun yenilenmesi ve öğrencilerin modern bir çalışma ortamına kavuşturulması dolayısıyla Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkür etti.

İki ülke arasındaki yakın ilişkilere dikkati çeken Dekan Ammamu, "Türk tarihi ve Tunus tarihi ortaktır. Kıyafetler, müzik, yemek... Karşılıklı birçok kültürel, geleneksel alışverişimiz olmuştur. Tarihimiz ortaktır ve umarız ki geleceğimiz de ortak olacaktır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :