TİKA'dan Togo'ya eğitim desteği

TİKA'dan Togo'ya eğitim desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Togo'da 500 öğrenciye kitap ve okul malzemesi desteğinde bulundu.TİKA'dan yapılan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Togo'da 500 öğrenciye kitap ve okul malzemesi desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada Togo’nun başkenti Lome'ye yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki Kara-Donde, Danyi, Tsakpalade, Gbaladse ve Ankuvi dağ köylerinde eğitim gören ve aralarında kimsesiz çocukların da bulunduğu 500 öğrenciye kitap ve okul malzemesi gönderildiği belirtildi.

TİKA tarafından temin edilen kitap ve okul malzemeleri, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Danyi Kasabası Kaymakamı Folly Philippe Kouevı Koko, TİKA yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Koko, törende yaptığı konuşmada, TİKA heyetine Türkiye'nin kendilerine gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür etti. Koko, mesafe gözetmeksizin yoksul çocuklara yapılan yardımların önemine değinerek iki ülke arasında söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Açıklamada, TİKA’nın Togo’ya yönelik çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :