TİKA'dan Tacikistan Dışişleri Bakanlığına donanım desteği

TİKA'dan Tacikistan Dışişleri Bakanlığına donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Dışişleri Bakanlığına donanım desteğinde bulunuldu.

Tacikistan'da faaliyet gösteren yabancı misyonlar ve uluslararası kuruluşların pek çok alanda hizmet aldığı Tacikdipservis kurumunun hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında yeni oluşturulan birimin teknik ekipmanları TİKA tarafından karşılandı. Tamamı gençlerden oluşan 30 kişilik ekibin görev yaptığı birimin sunduğu hizmetler arasında araç kiralama, uçak bileti satışı, çeviri hizmeti, restoranlarda geçerli indirim kartı, ev ve işyeri kiralama, 24 saat hizmet veren çağrı merkezi hizmeti gibi çok sayıda hizmet bulunuyor. Tacikistan Devlet Diplomatik Hizmetler Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren şubenin resmi açılışı, Türk Büyükelçisi Ali Rifat Köksal, Tacikdipservis Genel Müdürü Hakimov Mansur Dustmurodovich ve TİKA Koordinatörü Tarık Mete’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende konuşan Büyükelçi Ali Rifat Köksal, Türkiye olarak her alanda Tacikistan’ın yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Daha sonra söz alan Tacikdipservis Genel Müdürü Dustmurodovich ise, TİKA’ya katkılarından dolayı minnettar olduklarını ve önümüzdeki dönemde TİKA vasıtasıyla Türkiye’nin turizm alanındaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti.