TİKA'dan Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrencilere iftar

TİKA'dan Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrencilere iftar

TİKA Başkanı Çam:- "İftar sofrasında güzel hafızlar var, Türkiye'de eğitim gören, genç yaşlarda hafızlığa başlamış, Somali, Suriye, Irak ve Yemen'den gelen evlatlarımız var"

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Misafir Derneği, Somalili, Suriyeli, Iraklı ve Yemenli öğrencilere iftar programı düzenledi.

Keçiören Gençlik Derneği lokalinde gerçekleştirilen programda sıkıntılarla boğuşan Müslümanların huzura kavuşması ve Türkiye'nin gelişmesi için dua edildi, Suriyeli öğrenciler ilahiler seslendirdi.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 400 göçmenin katıldığı yemeğin ardından konuşan TİKA Başkanı Serdar Çam, çocuklara seslenerek, "Türkiye'de kalışınız umarım berekete tebdil olur, gelecekte de evlatlarımızın güzel yetişmesine vesile olur" dedi.

"İftar sofrasında güzel hafızlar var, Türkiye'de eğitim gören, genç yaşlarda hafızlığa başlamış, Somali, Suriye, Irak ve Yemen'den gelen evlatlarımız var" diyen Çam, bu çocukların güzel şekilde yetişerek, hayırlı işler yapmalarını temenni etti.

TİKA'nın dünyanın farklı ülkelerindeki çalışmalarına da değinen Çam, ramazan boyunca ofislerinin olduğu her bölgede iftar programları düzenleneceğini kaydetti.

İftara katılanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer yetkililerin selamlarını ileten Çam, böyle faydalı ortamlarda güzel insanların bir araya gelmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Misafir Derneği Başkanı Uğur Elaman da Suriye, Somali, Yemen ve Irak'tan gelen misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı