TİKA'dan Somali'ye eğitim desteği

TİKA'dan Somali'ye eğitim desteği

Somali Bilimler ve Sanat Akademisi Merkezine tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali Bilimler ve Sanat Akademisi Merkezine tadilat ve donanım desteği verdi. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkanlık, Somali’nin kültür, dil ve tarihini araştırmak üzere kurulmuş olan Somali Bilimler ve Sanat Akademisine tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Proje kapsamında 180 kişilik konferans salonuna yeni bir sahne yapılarak, salonun aydınlatma ve soğutma sistemleri yenilendi. Ayrıca konferans salonunun dışında kuruma ait diğer iki hizmet binasının iç ve dış boya işleri tamamlanarak kuruma elektronik ve büro malzemesi desteğinde bulunuldu.

Proje kapsamında yapılan teslim törenine Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Koordinatör Yardımcısı Ali Kurt, Somali Planlama Bakanlığı temsilcileri, Bilimler ve Sanat Akademisi yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Büyükelçi Bekar, konuşmasında bilim, kültür ve sanat alanında ilerleme olmadan bir ülkenin normalleşmesinin mümkün olamayacağını işaret ederek, "Bilimler ve Sanat Akademisinin acil olan ihtiyaçlarının ve binaların altyapılarının yenilenmesinde TİKA çok hızlı bir şekilde hareket ederek, çok kısa bir sürede projeyi tamamlayarak bu güzel ortamı sizlerin hizmetine sunmuştur." dedi.

Kurt da TİKA'nın Somali'de bugüne kadar çok önemli projelere imza attığını belirterek, 2018'de de yeni projeler ile Somali’ye yardımlarına devam edeceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :