TİKA'dan Senegal'e tıbbi cihaz desteği

TİKA'dan Senegal'e tıbbi cihaz desteği

Dakar'da bir hastaneye verilen cihazların nasıl kullanılacağını Türk doktorlar Senegalli meslektaşlarına uygulamalı olarak anlatacak

DAKAR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal'deki Aristide Le Dantec Hastanesi'ne tıbbi cihaz desteğinde bulundu. 

TİKA, başkent Dakar'da bulunan hastaneye "Göz Cerrahisi Eğitimi Sağlık Projesi" kapsamında katarakt cerrahisinde operasyonların kalite ve verimliliğini artıran fako göz cerrahisi teknolojisini içeren cihazlar gönderdi. 

Proje, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, TİKA, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi, Tuzla Belediyesi, İnsan Sağlığı Derneği (İNSADER) ile Gönüllüler Platformu işbirliğiyle düzenlendi. Proje çerçevesinde Tuzla Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve İNSADER temsilcilerinden oluşan gönüllü ekip, bu cihazların kullanımı konusunda hastanede görev yapan doktor ve hemşirelere, teorik ve pratik eğitim de verecek.

Bugün düzenlenen tıbbi cihaz teslim töreninde konuşan TİKA Dakar Koordinatörü Kutluhan Yücel, dün Dakar'daki çalışmalarına başlayan doktorlar Selim Genç, İnayet Andı ile Enes Eryarsoy'dan oluşan ekibin şu ana kadar 250 ameliyat yaptığını belirtti. 

Hastanenin müdürü Aissatou Sy Ndiaye ise TİKA'nın desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, benzer projelerin devam etmesini istediklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı