TİKA’dan Özbek kursiyerlere sertifika töreni

TİKA’dan Özbek kursiyerlere sertifika töreni

Özbekistan Devlet Vergi Komitesi ile İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığından iki heyete verilen eğitim programında başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Özbekistan Devlet Vergi Komitesi ile Özbekistan İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığından iki heyete verilen eğitim programına katılanlara sertifikaları törenle verildi.

TİKA'da düzenlenen törende ilk olarak, Özbekistan Devlet Vergi Komitesinden 21 ve Özbekistan İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığından 14 kişiden oluşan iki heyete, TİKA'nın faaliyetlerini anlatan bir sunum yapıldı.

Ardından söz alan TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, kurumun esas itibariyle Orta Asya'daki Türk devletleriyle ilişkileri geliştirmek için kurulduğunu, birçok bölgede yardım faaliyetleri ve projeler yürütseler de ilk dönemdeki misyonlarını kaybetmediklerini söyledi.

Özbek kurumlarla iş birliğini üst seviyeye taşımak yönündeki temennisini dile getiren Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan'da bu ülkeye yapacağı ziyaretin iyi giden ilişkilere daha güçlü bir ivme kazandıracağını vurguladı.

Özbekistan'ın kendileri için her yönüyle çok önemli bir ülke olduğunun altını çizen Yılmaz, "Anadolu'nun asıl mayası Özbekistan'dan gelir. Bu tarihi sürekliliği yeni dönemde de hep birlikte kucaklaşarak sürdürmek istiyoruz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sedat Yenidünya da eğitim sürecinde katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği alanında bilgi aktardıklarını belirtti. Yenidünya, söz konusu süreçte sahada uygulamalı eğitimler de gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Özbekistan’da ciddi sayıda Türk firması olduğunu dile getiren Yenidünya, "Umarım bu eğitimdeki bilgi ve becerilerle hem Özbek hem Türk vatandaşlarının çalışma hayatına ilişkin daha güvenli bir ortam sağlamış oluruz." diye konuştu.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık ise eğitim çalışmaları sayesinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Gelen heyetten de farklı uygulamaları öğrenme fırsatı bulduklarını anlatan Bozbıyık, iş birliğini geliştirerek devam ettirmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :