TİKA'dan Nijer'e eğitim desteği

TİKA'dan Nijer'e eğitim desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nijer'deki Agadez Üniversitesine ekipman ve malzeme desteği sağladı.TİKA'dan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Nijer'deki Agadez Üniversitesine ekipman ve malzeme desteği sağladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA, eğitim ve araştırma kalitesinin artırılmasının yanı sıra eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla Agadez Üniversitesine ekipman ve malzeme gönderdi.

Malzemenin teslim edilmesi amacıyla düzenlenen törende, Agadez Üniversitesi Rektörü Natatou İbrahim, Agadez Sultanı Oumarou İbrahim Oumarou, Agadez Üniversitesi Rektör Yardımcısı Haoua Amadou, Agadez Belediye Başkanı Rissa Feltou, Agadez Vali Yardımcısı Ousseini Maman ve TİKA yetkilileri katıldı.

Rektör İbrahim, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin eğitim olanaklarının iyileştirilmesine katkı sunacak malzemelerin en iyi şekilde değerlendirileceğini belirterek desteğinden dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

15 Temmuz darbe girişimi hakkında ise Nijer halkının küresel terörizmle mücadelede daima Türk halkının yanında olacağını vurgulayan İbrahim, "Yaşasın Türk işbirliği, Yaşasın Türkiye, Yaşasın Nijer." ifadesini kullandı.

TİKA Niamey Program Koordinatörlüğü yetkilileri de Nijer'in Osmanlı dönemine dayanan tarihi bağları olduğunu belirterek iki ülke arasındaki iş birliğinin giderek güçlendirilmesi temennisinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :