TİKA'dan Moritanyalı personele mesleki eğitim programı

TİKA'dan Moritanyalı personele mesleki eğitim programı

TİKA, temmuz ayında Moritanya'da olacak Afrika Birliği Zirvesi'nde görev yapacak yerel personele aşçılık, servis ve kat hizmetleri alanlarında eğitim programı düzenledi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 1-2 Temmuz'da Moritanya'da yapılacak Afrika Birliği Zirvesi’nde görev alacak personele aşçılık, servis ve kat hizmetleri alanlarında eğitim verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, zirvede görev alacak ve konuk devlet başkanlarını ağırlayacak 590 Moritanyalıya aşçılık, servis ve kat hizmetleri alanlarında eğitim programları düzenlendiği belirtildi.

Programın ilk ayağı olan, 3 Mayıs'ta başlayan, TİKA ve Tüm Restoran Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TURES) iş birliğinde gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında Türkiye'ye gelen 20'si kadın 23 Moritanyalı, mutfak içi temel aşçılık eğitimi, pasta ve unlu mamuller eğitimi, pişirme teknikleri eğitimi, şef garsonluk eğitimi ve kat hizmetleri eğitimi başta olmak üzere hizmet sektöründe ihtiyaç duyulan pek çok alanda teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

Moritanyalı 23 personel, Türkiye’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Moritanya’ya verdiği büyük destekten ötürü Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Türkiye’de düzenlenen eğitim programının tamamlanmasının ardından programın ikinci ayağının Moritanya’da başlaması ve 570 Moritanyalı personele TİKA tarafından TURES iş birliğinde eğitim verilmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :