TİKA'dan Meksiko City'de engelli istihdamına destek

TİKA'dan Meksiko City'de engelli istihdamına destek

TİKA, 200 engelliye mesleki eğitimlerini uygulamaları için ekipman desteği sağladı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika'nın başkenti Meksiko City’de yaşayan 200 engelliye, aldıkları mesleki eğitimleri uygulamalarına yardımcı olacak ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meksiko City'de yaşayan engellilere yönelik düzenlenen cep telefonu ve bilgisayar tamir kurslarını başarıyla tamamlayan 200 kişiye, tamir malzemeleri temin edildi.

Engellilerin iş hayatına katılımları için gerekli olan tamir malzemeleri, Meksiko City Belediye Başkanı Miguel Angel Mancera, Engelli Kişilerin Entegrasyonunu Geliştirme Enstitüsü Genel Direktörü Fidel Perez De Leon, Meksika İş Eğitim Enstitüsü Genel Direktörü Juan Carlos Foncerrada Berumen, TİKA Meksika Koordinatörü Muhammed Ünal ve engelli yakınlarının katılımıyla dağıtıldı.

Belediye Başkanı Mancera, TİKA'nın engellilere verdiği desteğin kendileri için önemli olduğunu belirterek, gelecek yıl düzenlenecek yeni meslek edindirme kurslarında da Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :