TİKA'dan Makedonya'da eğitime destek

TİKA'dan Makedonya'da eğitime destek

Gostivar'daki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun tadilatı ve ek binası, ayrıca Kırçova'daki Sendo Şteryoski İlköğretim Okulunun yeni anaokulu TİKA tarafından yapılacak

GOSTİVAR/KIRÇOVA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Makedonya'daki eğitime destek faaliyetleri kapsamında, Gostivar'daki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nun tadilatını ve ek binasını, ayrıca Kırçova'daki Sendo Şteryoski İlköğretim Okulu'nun yeni anaokulu binasını yapacak.

Ülkenin kuzeybatısındaki Gostivar'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun mevcut binasının tadilatı ve ek bina inşasını öngören projenin protokolü TİKA ve okul yetkililerince imzalandı.

TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, burada yaptığı açıklamada, kurum olarak Makedonya'da birçok alanda projeler hayata geçirdiklerini belirterek, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nun tadilatını ve ek bina inşasını öngören projenin eğitim alanında bu yıl gerçekleştirdikleri en önemli projelerinden olduğunu söyledi.

Okulun uzun süredir tadilat görmediğini ve bu nedenle eğitime elverişli olmadığını kaydeden Tiryaki, "Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile TİKA iş birliğinde gerçekleşen proje kapsamında, bugün okulun geniş kapsamlı tadilatını ve ek bina inşaatını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Okul Müdürü Oktay Nureddin de binin üzerinde öğrencisi bulunan okulun, Balkanlar'daki en büyük Türk okulu olduğunu vurgulayarak, projede katkısı bulunan kurumlara teşekkür etti.

Törene katılan Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako ise TİKA'nın Makedonya genelinde gerçekleştirdiği projelerin topluma son derece yararlı olduğuna dikkati çekerek, bugünkü proje gibi değerli ve önemli projelerin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulundu.

Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Beyta da TİKA'ya teşekkür ederek, protokolü imzalanan ve çalışmaların sürdüğü projenin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

- Kırçova'da anaokulu inşa edilecek

TİKA tarafından ülkenin batısındaki Kırçova'da bulunan Sendo Şteryoski İlköğretim Okulu bünyesinde inşa edilecek anaokulunun da temelleri atıldı.

TİKA ve Kırçova Belediyesi yetkilileri, belediye binasında protokol imzaladıktan sonra, temel atma törenine katıldı.

TİKA Koordinatörü Tiryaki, inşa edilecek anaokulunun üç sınıfı bulunacağını belirterek, binanın geniş ve kaliteli eğitim verilen bir bina olacağını kaydetti.

Kırçova Belediye Başkanı Fatmir Dehari de anaokulunun kentteki tüm etnik kökenden çocuklara hizmet edeceği için ayrı bir değere sahip olduğunu ifade ederek, "Temeli atılan bu bina, kentimiz için çok büyük öneme sahip. Çünkü buradaki halkın büyük bir eksikliği, ihtiyacı giderildi. Bu anaokulu, topluma büyük faydalar sağlayacak." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :