TİKA'dan Libya'daki bin 500 aileye gıda yardımı

TİKA'dan Libya'daki bin 500 aileye gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Libya Yardım ve Kalkınma Fonu'na ihtiyaç sahibi bin 500 aileye dağıtılacak yaklaşık 51 tonluk gıda yardımı teslim etti

TRABLUS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Libya Yardım ve Kalkınma Fonu'na ülkenin güneyindeki ihtiyaç sahibi bin 500 aileye dağıtılacak yaklaşık 51 tonluk gıda yardımı teslim etti.

AA muhabirine konuşan TİKA Libya Koordinatörü Fatih Karaca, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Yardım ve Kalkınma Fonu'nun koordinasyonuyla ihtiyaç sahibi bin 500 aileye gıda paketi dağıtılacağını belirtti.

Gıda malzemelerinin yaklaşık 51 ton olduğunu ifade eden Karaca, pakette ramazan ayı boyunca bir aileye yetecek miktarda gıda malzemesi bulunduğunu aktardı.

Karaca,TİKA'nın gelecek günlerde Trablus'taki ve güneydeki bazı bölgelere de yardım yapmayı planladığını kaydetti.

Libya Yardım ve Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Bekay, TİKA'nın teslim ettiği gıda paketlerinin Sebha ve Ubari kentlerine gönderileceğini ifade etti.

İkinci aşamada ülkenin güneyindeki Murzuk, Gat ve Katrun kentlerinin hedefleneceğini aktaran Bekay, temel gıda malzemelerinin yer aldığı paketlerin dağıtımında savaştan etkilenen ailelerin önceleneceğini aktardı.

Bekay, TİKA ile Libya Yardım ve Kalkınma Fonu'nun ramazan ayında insanların sıkıntılarını hafifletmek için çalıştığını söyledi.

Gıda yardımlarının teslimi sırasında Libya Kalkınma ve Yardımlaşma Fonu Genel Müdürü Abdüsselam Kerim ve yetkililer de hazır bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :