TİKA'dan Kosova'ya sağlık alanında destek

TİKA'dan Kosova'ya sağlık alanında destek

TİKA, Ştime'deki Dr. Vezir Bajrami Ana Aile Hekimliği Merkezi'ne tıbbi cihaz ve malzeme desteğinde bulundu

PRİŞTİNE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın Ştime kasabasındaki Dr. Vezir Bajrami Ana Aile Hekimliği Merkezi'ne temel tıbbi cihaz ve malzeme desteği yaptı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Ştime Belediyesinin talebi üzerine birincil basamak sağlık hizmetleri vermekle yükümlü olan, hafta içi aile ve diş hekimliği hizmeti sağlayan, 7 gün 24 saat acil servis hizmeti de veren merkeze temel tıbbi cihaz ve malzeme yardımında bulunuldu.

Yardımların merkeze teslimi dolayısıyla düzenlenen törene Kosova Belediyeler Birliği Başkanı ve Ştime Belediye Başkanı Naim İsmajli, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, TİKA Priştine Koordinatörü Necip Özay Özütok ve aile hekimliği merkezi yetkilileri katıldı.

Belediye Başkanı İsmajli, burada yaptığı konuşmada, projenin TİKA'nın Ştime'de uyguladığı ilk proje olduğunu anımsatarak, bu sayede Ştime'deki önemli bir eksiğin giderildiğini söyledi.

Proje sayesinde yaklaşık 30 bin vatandaşa özverili şekilde sağlık hizmetleri sunmaya çalışan sağlık personeline daha nitelikli ve kaliteli hizmet verme imkanı sağlanacağını kaydeden İsmajli, gelecekte de sadece sağlık alanında değil, hayati öneme sahip diğer alanlarda da TİKA ile işbirliğini sürdürmek istediklerini belirtti.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kılıç da Türkiye'nin ve Kosova'daki tüm Türk kurum ve kuruluşların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her alanda Kosova'ya destek olmaya devam edeceğini vurgulayarak, TİKA'nın bu desteğinin aile hekimliği merkezinde sunulan hizmet kalitesini arttırarak insan sağlığının korunması konusunda önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Dr. Vezir Bayrami Ana Aile Hekimliği Merkezi'nin yeni binasının kapasitesini ciddi ölçüde arttıran bu temel tıbbi cihaz ve malzemeler, acil servis, diş hekimliği ve laboratuvarda kullanılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :