TİKA'dan Kosova'da eğitime destek

TİKA'dan Kosova'da eğitime destek

DRENAS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Kosova'nın orta kesimlerinde bulunan Drenas şehrindeki bir kreşin tadilat...

DRENAS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Kosova'nın orta kesimlerinde bulunan Drenas şehrindeki bir kreşin tadilat ve donanım projesi tamamlandı.

'Ardhmeria' (Gelecek) kreşine yönelik projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Drenas Belediye Başkanı Ramiz Lladrovci, kreş yönetici ve öğretmenleri ile aileler katıldı.

Büyükelçi Kılıç, burada yaptığı konuşmada, projenin tamamlanmış olmasını görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk düşmesinin önemine değinen Kılıç, "Türkiye'de 40'ın üzerinde ülkeden, Kosova'dan da gelen çocuklarımızla çok coşkuyla kutlamaları yaptığımız bir bayram günündeyiz. Böyle güzel bir dönemde bu okulu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı barındırdığımız, eğittiğimiz bu okulun tadilatı projesini açıyoruz. Bu anlamlıdır." ifadelerini kullandı.

Drenas Belediyesi ile iş birliğini böyle anlamlı bir proje ile başlatmış olmalarından dolayı mutluluklarını ifade eden Kılıç, Türkiye'nin Kosovalı dostlarının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Drenas Belediye Başkanı Lladrovci ise TİKA ile iş birliğinin devam etmesi arzusunu dile getirerek, belediyenin bu tür yatırımlar ile diğer şehirler ve başkent Priştine ile aynı adımda ilerleyebileceğini ifade etti.

Lladrovci, çalışma ve iş birliklerinden dolayı Türk yetkililere teşekkürlerini iletti.

TİKA 1981-82 yılından bu yana faaliyet gösteren kreşin binasının yenilenmesinin yanı sıra masa, sandalye, yazı tahtası, bilgisayar, projektör ve yatak donanımında bulundu. Kreşte 0-6 yaş grubundaki 97 çocuk ile 11 eğitmen ilgileniyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :