TİKA'dan Kolombiya'ya balıkçılık desteği

TİKA'dan Kolombiya'ya balıkçılık desteği

Türkiye'den gelen balıkçılık heyeti, Kolombiya'ya hangi alanlarda katkı verileceğini yerinde inceledi

BOGOTA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Kolombiya Başkanlık Ajansı (APC) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye'den gelen balıkçılık heyetinin Kolombiya'da çalışmalarda bulunduğu bildirildi.

TİKA Bogota Koordinasyon Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, TİKA ile APC arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda Kolombiya Ulusal Tarım ve Balıkçılık İdaresi (AUNAP) yetkililerinden oluşan heyetin, Türkiye'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının katkılarıyla geçen yıl kasım ayında "kapasite artırım programı"na katıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Kolombiya'ya gelen heyetin ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Biyolog Mahmut Akyürek, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Grup Sorumlusu Nadir Uslu, Yalova Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya'dan oluştuğu belirtildi.

Başkent Bogota'nın yanı sıra Cartagena ve Buenaventura bölgelerindeki balık üretim tesislerinde çalışmalarda bulunduğu açıklanan heyet tarafından Kolombiya hükümetine hangi alanlarda katkı verilebileceğinin incelediği ifade edildi.

AUNAP yetkililerinin ziyaretten memnun kaldığı kaydedilen açıklamada, Türk heyetinin çalışmalarının 11 gün sürdüğü duyuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :