TİKA’dan Güney Sudan'a destek

TİKA’dan Güney Sudan'a destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan Federal İşler Bakanlığına donanım desteğinde bulundu. TİKA'dan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan Federal İşler Bakanlığına donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Güney Sudan Federal İşler Bakanlığına donanım desteğinde bulunulduğu belirtildi.

TİKA tarafından alınan malzemelerin teslim törenine Türkiye'nin Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, TİKA Juba Koordinatörü Yahya Acu, Güney Sudan Federal İşler Bakanı Richard Mulla, Bakanlık Müsteşarı Peter Gol Nhiem ve diğer bakanlık çalışanları katıldı.

Aşan, törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın ülkede yaptığı projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu projelerin iki ülke arasında her alandaki iş birliğinin artmasına vesile olacağını kaydetti.

TİKA Juba Koordinatörü Acu, bakanlığın donanım sayesinde artık kendi yerleşkesini kullanabileceğine dikkati çekerek, gelecekte daha fazla iş birliği ve proje yapmayı umduklarını belirtti.

Federal İşler Bakanı Mulla, birkaç ay önce kiraladıkları bakanlık binasında tek bir eşya bile bulunmadığını belirterek "Türk hükümeti sayesinde bugün artık çalışacak bir yerleşkemiz, oturacak bir koltuğumuz var." ifadelerini kullandı.

Güney Sudan’da 2015'te imzalanan barış anlaşması gereğince kurulan ve ülkedeki barış ve birlik ortamını güçlendirmenin yanı sıra federalizm modelleri üzerine araştırma ve eğitim çalışmaları yürüten bakanlık, donanım yetersizliği nedeniyle bakanlık binasını kullanamıyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :