TİKA'dan Gazze'ye zeytinyağı fabrikası

TİKA'dan Gazze'ye zeytinyağı fabrikası

TİKA'nın Han Yunus'ta yaptırdığı zeytinyağı fabrikası açıldı

HAN YUNUS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Gazze'nin Han Yunus kentinin güneydoğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında yaptırılan zeytinyağı fabrikası törenle hizmete açıldı.

Abasan el-Kebira Belediyesi'nin denetiminde faaliyette bulunacak olan fabrika, zeytin yetiştiriciliği yapan Gazze Şeridi'nin güney bölgesinde hizmet verecek.

Açılış törenine katılan TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında inşaatına başlanan ve 400 bin dolara mal olan zeytinyağı fabrikasının ablukaya rağmen bugün açıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın talimatıyla Filistinlilere yardım için çalıştıklarını belirten Korkmaz, fabrikanın, çiftçilere, ürünlerini daha iyi fiyata satma fırsatı vereceğini ve böylelikle Filistin'de tarımın geliştirilmesi hedefine biraz daha yaklaşmış olacaklarını ifade etti.

Korkmaz, TİKA olarak farklı projelerle Filistin halkına destek vermeye devam ettiklerini kaydetti.

Abasan el-Kebira Belediye Başkanı Mustafa eş-Şevvaf ise projenin Han Yunus'ta tarım sektörünün desteklenmesini hedeflediğini belirtti.

Çiftçilerin fabrikayla birlikte zaman, çaba ve nakitten kazanç sağlayacağını aktaran Şevvaf, TİKA'ya teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :