TİKA'dan Gana'ya eğitim desteği

TİKA'dan Gana'ya eğitim desteği

TİKA, başkent Akra'da faaliyet gösteren Da-Awatul İslami Devlet İlkokuluna eğitim ve öğretim malzemesi desteği verdi

AKRA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Gana'da sürdürdüğü 2019 proje ve faaliyet programı kapsamında, Gana'nın başkenti Akra'da faaliyet gösteren Da-Awatul İslami Devlet İlkokuluna eğitim ve öğretim malzemesi desteği verildi.

Başkant Akra'da düzenlenen törende söz alan TİKA temsilcisi Kutluhan Yücel, "Ramazan ayında Müslüman toplumunun ihtiyaçlarına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz ve Gana'daki eğitim kurumlarını desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Yücel ayrıca yapılan yardımların Türkiye ile Gana arasındaki dostluk ilişkilerine katkı sağlayacağını vurgulandı.

Da-Awatul İslami Devlet İlkokulu Müdürü Yusuf Adam, "Türkiye'nin Akra Büyükelçiliğine yardım talebi göndermiştik. Kısa zamanda Gana'ya gelerek bize destek veren TİKA yetkililerine ve Türk Büyükelçiliği'ne teşekkür ederiz." dedi.

TİKA tarafından 8 sınıfı ve yaklaşık 300 öğrencisi bulunan ilkokula eğitim kitapları, anaokulu oyuncakları, park oyun seti, eğitim video setleri, yetenek gelişim setleri, çizim tahtaları, kırtasiye malzemeleri, 15 masa sandalye takımı ve spor malzemeleri teslim edildi.

Gana'nın başkenti Akra'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sabon-Zongo Bölgesi'nde bulunan ve kısıtlı imkanlarla faaliyet gösteren Da-Awatul İslami Devlet İlkokulu'nda gerçekleştirilen teslim törenine TİKA yetkilileri, Gana Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :