TİKA'dan Çad'da katı atık ve şehir planlaması eğitimi

TİKA'dan Çad'da katı atık ve şehir planlaması eğitimi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Çad Arazi İyileştirme, Konut Geliştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı ile...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Çad Arazi İyileştirme, Konut Geliştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı ile Encemine Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kentsel planlama ve katı atık yönetimi alanında eğitim programı düzenledi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çad Arazi İyileştirme, Konut Geliştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı ile Encemine Büyükşehir Belediyesinin 83 çalışanına katı atık yönetimi ve kentsel planlama alanında bir haftalık eğitim verildi.

Katılımcılar, proje hazırlama, proje yönetimi gibi alanların yanı sıra çalıştıkları bölüm ve çalışma alanlarına göre derslere girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 4 uzman, kursiyerlere teorik ve pratik bilgiler aktararak deneyim ve tecrübelerinin arttırılmasına katkı sağladı.

Programın tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika törenine Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen, Çad Arazi İyileştirme, Konut Geliştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı Müsteşarı Mahammat Nguemba, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Encemine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Birinci Yardımcısı Attidjani Mahamat Nouren, Türkiye Parlamento Dostluk Grubu Milletvekilleri Mansura Hamid Nuri ile Muhammed Salih katıldı.

Büyükelçi Ergen, TİKA'nın Çad'da hayatın her alanına yatırım yaptığına ancak özellikle insana yatırımın çok değerli olduğuna vurgu yaptı.

Müsteşar Nguemba da eğitim sonucunda personellerinin kapasitesinin arttırılmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, gelecekte de buna benzer programların devam etmesi temennisinde bulundu.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, "Takdir edersiniz ki bir ülkenin iktisadi ve idari gelişimi için sadece fiziki sermaye yatırımları tek başına yeterli kalmamaktadır. Beşeri sermaye yatırımları sürdürülebilir insan kaynaklarının oluşturulması için önem arz etmektedir. Bu bilince sahip kurumumuz fiziki sermaye yatırımlarını göz ardı etmeden beşeri sermaye yatırımlarına da ehemmiyet vermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Nouren de TİKA ile birçok proje gerçekleştirdiklerini, bu projelere ileride yenilerinin ekleneceğini umduklarını belirtti. Nouren, İstanbul ile Encemine Belediyesinin 2014'ten bu yana kardeş şehir olduklarını ve İstanbul gibi bir dünya kenti ile her alanda çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Sertifika töreni, kursiyerlere katılım belgelerinin dağıtımı ve aile fotoğrafı ile son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :