TİKA'dan Butan Krallığına destek

TİKA'dan Butan Krallığına destek

TİKA, Butan Dışişleri Bakanlığının elektronik haberleşme altyapısını kuracak

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Butan Krallığı Dışişleri Bakanlığının elektronik haberleşme altyapısını kuracak.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlığın elektronik haberleşme altyapısının TİKA tarafından kurulmasına ilişkin TİKA'nın Dakka Program Koordinasyon Ofisi'nde tören düzenlendi.

Törende, Butan Krallığı Büyükelçisi Pema Choden ile Dakka Program Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmza törenine, Choden'in yanı sıra Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk, her iki ülkenin büyükelçilik mensupları ile diğer yetkililer katıldı.

Protokol gereğince, Butan Krallığı Dışişleri Bakanlığı ile bakanlığa bağlı 8 misyon arasında elektronik haberleşme altyapısı TİKA tarafından kurulacak. Elektronik haberleşmede ihtiyaç duyulan bütün ekipmanlar ve program TİKA tarafından sağlanacak. Ekipman temini ve program hazırlığını takiben Butan Krallığı Dışişleri Bakanlığının merkez personeli ile 7 büyükelçilik ve 1 başkonsolosluğunun çalışanlarına eğitim programları düzenlenecek. Ayrıca, bakanlıktaki mevcut diplomatik yazışmalar da elektronik ortama aktarılacak.

Butan Krallığı’nın Tayland, Bangladeş, Hindistan, Kuveyt, ABD, Belçika ve İsviçre’de diplomatik temsilcilikleri bulunuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :