TİKA'dan Angola'da çocuk hastanesine donanım desteği

TİKA'dan Angola'da çocuk hastanesine donanım desteği

Kardiyak sorunları yaşayan çocuklar için David Bernardino Çocuk Hastanesi'ne tıbbi donanım desteği verildi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Angola'da kardiyak sorunları yaşayan çocuklar için David Bernardino Çocuk Hastanesi'ne tıbbi donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Angola'nın dostluk ilişkileri çerçevesinde iki ülkenin sosyal hizmetler alanındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla, Türkiye'nin Luanda Büyükelçiliği, TİKA ve Lwini Vakfı iş birliğiyle Angola'daki David Bernardino Çocuk Hastanesi'ne tıbbi donanım desteği verildi.

Angola'daki kardiyak sıkıntıları çeken çocukların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ultrason ekokardiyografi cihazı, el tipi nabız oksimetre, elektrokardiyografi, yenidoğanlar ile çocuklar için tansiyon aleti ve taşınabilir pıhtı analiz makinesi temin edildi.

Açıklamada, tıbbi cihazların, nasıl kullanılacaklarına ilişkin verilen eğitimin ardından düzenlenen tören ile hastane yetkililerine teslim edildiği belirtildi.

Türkiye'nin Luanda Büyükelçisi Ahmet İhsan Kızıltan, Angola Sağlık Bakan Yardımcısı Altino Matias, Lwini Vakfı Başkan Yardımcısı Joana Lina Candido ile İcra Kurulu Başkanı Alfredo Ferreira, TİKA yetkilileri Seylan İmre ile Ersan Kocabıyık'ın katıldığı törende, verilen destekten dolayı TİKA'ya teşekkür edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :