TİKA'dan Afganistan'da üniversite öğrencilerine iftar

TİKA'dan Afganistan'da üniversite öğrencilerine iftar

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Mezarı Şerif şehrindeki Belh Üniversitesi Türkoloji Bölümü...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Mezarı Şerif şehrindeki Belh Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencileri ve üniversitedeki akademisyenlere iftar verdi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, iftara, TİKA İç Denetçisi Mehmet Yasin Erdoğan, kurum yetkilileri, Belh Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Ziya Kaysari, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı belirtildi.

Üniversitenin Türkoloji bölümü öğrencilerinin, kendileri için özel iftar programı düzenlenmesi nedeniyle memnuniyet duyduğu ifade edilen açıklamada, öğrencilerin TİKA yetkililerine teşekkür ettiği bildirildi.

Açıklamada, TİKA'nın ramazan ayı dolayısıyla Mezarı Şerif’te yetimhanede kalan kimsesiz çocuklar, üniversite yurtlarında kalan öğrenciler ve devlet erkanına geleneksel iftar verdiği anımsatılarak, "Rahmet ve paylaşma ayı ramazanın ruhuna uygun olarak ekmeğimiz ve soframız, gönül coğrafyamızla paylaşıldı." ifadesine yer verildi.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :