TİKA'dan Afganistan'da eğitime destek

TİKA'dan Afganistan'da eğitime destek

TİKA, Afganistan'da Saripul Vilayeti Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara bin adet masa ve sıra desteğinde bulundu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey bölgesindeki Saripul Vilayeti Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara sıra ve masa yardımı yaptı.

TİKA tarafından yapılan açıklamaya göre, Saripul vilayetinde okullara verilmek üzere temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, TİKA Mezar-i Şerif Program Koordinatörü Zeki Bulduk, Saripul Vilayeti Eğitim Müdürü Abdul Gaffur Sarpolı, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

TİKA Koordinatörü Bulduk, törende yaptığı konuşmada, TİKA'nın eğitime destek projeleri kapsamında Saripul Vilayeti Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara bin adet masa ve sıra desteğinde bulunduğunu ifade etti.

Bulduk, öğrencilerin masa ve sıraları olmaması nedeniyle yerde eğitim gördüklerini, yapılan bu yardım sonrasında artık daha rahat ve huzurlu şekilde eğitimlerine devam edebileceklerini kaydetti.

Afganistan genelinde birçok okulun eğitim materyallerinden yoksun olduğuna, tuğla üzerinde ya da yerde oturarak ders takip eden binlerce öğrenci bulunduğuna dikkati çeken Bulduk, TİKA'nın ihtiyaçları yerinde gördükten sonra eğitime katkı sağladığını aktardı.

Saripul Vilayeti Eğitim Müdürü Abdul Gaffur Sarpulı ise TİKA'nın okullara yardımından dolayı teşekkürlerini ileterek, TİKA’nın Afganistan’da her alanda karşılıksız destek verdiğini belirtti.

Tören, okulların gezilmesi ve öğrencilerin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :