TİKA'dan Afgan sağlık personeline eğitim

TİKA'dan Afgan sağlık personeline eğitim

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın katkılarıyla, Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, çocuk...

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın katkılarıyla, Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, çocuk ve doğum hastanelerinde görev yapan sağlık personeline yönelik ''Yenidoğan canlandırma'' ve ''Hoş geldin bebek'' eğitim programları başladı.

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) iş birliğinde düzenlenen 35 sağlık personelinin katıldığı programlarda, yenidoğan canlandırma tekniklerine ilişkin, Türkiye'den gelen uzman ve doktorlar uygulamalı eğitim veriyor.

Eğitim programının açılışında AA muhabirine açıklama yapan TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zühtü Çal, 3 gün sürecek programda, Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden gelen sağlık personellerinin eğitimler göreceğini söyledi.

Amaçlarının, yenidoğan ünitelerinde sağlık hizmet kalitesinin artırılması olduğunu ifade eden Çal, bu tarz eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :