TİKA, Kolombiya'da çocuk oyun alanı kurdu

TİKA, Kolombiya'da çocuk oyun alanı kurdu

TİKA, Kolombiya'nın Antioquia bölgesindeki Medellin şehrine çocuk oyun alanı inşa etti

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kolombiya'nın Antioquia bölgesindeki Medellin şehrine çocuk oyun alanı kurdu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kolombiya'nın Antioquia bölgesi Medellin şehrindeki Villa Suramericana yerleşim yerine çocuk oyun alanı kurulduğu belirtildi.

Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliğinin kalkınmaya ilişkin önemli problemlerden birini teşkil ettiği kaydedilen açıklamada, TİKA'nın özellikle bu alanda faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, küçük yaşta suç işleme ve madde bağımlısı olma potansiyeline sahip çocukların bu çevrelerden uzaklaşması ve yaşlarına uygun ortamlarda büyüyebilmeleri için temin edilen ekipmanın, yaklaşık 500 ailenin kaldığı Villa Suramericana toplu konutlarında yaşayan halka hizmet vereceği bildirildi.

TİKA'nın bölgedeki yardım faaliyetlerinin öncelikli olarak iç savaştan etkilenmiş kesimlerin rehabilitasyonu ve sosyal hayata entegrasyonunu hedeflediği belirtilen açıklamada, bölgeye yapılan yardım faaliyetlerinin devam edeceği bilgisine yer verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :