Tika, Azerbaycan'da "Sağlıklı Olalım Kulübü" Kurdu

Tika, Azerbaycan'da "Sağlıklı Olalım Kulübü" Kurdu

BAKÜ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Yeni Neslin Manevi Terbiyesi Derneği (PETEK), Azerbaycan'da sağlıksız beslenmenin etkilerini...

BAKÜ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Yeni Neslin Manevi Terbiyesi Derneği (PETEK), Azerbaycan'da sağlıksız beslenmenin etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla "Sağlıklı Olalım Kulübü" kurdu. 

TİKA'nın, sağlıklı beslenme konusunda yeni nesli bilinçlendirmek amacıyla Bakü'deki okullarda yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü proje tamamlandı. 

Proje kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasının kazananları da ödüllerini törenle aldı.

TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, ödül töreninde, Türkiye'de sağlıklı beslenme ve tüketici haklarının korunmasıyla ilgili birçok yeni çalışma başlatıldığını ve artık tüketicilerin gıdaların bileşimini kontrol edebildiğini söyledi.

Azerbaycan'da da sağlıklı beslenme bilincinin artmasına katkı sağlamak amacıyla bir yıl önce proje başlattıklarını hatırlatan Polat, sağlıksız gıda tüketiminin uzun vadede çeşitli hastalıklara yol açtığını vurguladı.

Polat, sağlıklı beslenme projesinden sonra TİKA ile PETEK'in sağlıksız beslenmenin etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla Azerbaycan'da "Sağlıklı Olalım Kulübü" kurduğunu açıkladı.

Yeni projenin sürdürülebilir olduğuna dikkati çeken Polat, bu kulüp aracılığıyla genç neslin sağlıklı beslenme problemini sahiplenerek kendi yaşıtlarına anlatacaklarını ve bu şekilde gelecekte yeni projeler yapmak yerine bu kulübü desteklemenin yeterli olacağını ifade etti.

Tika, Azerbaycan'da "Sağlıklı Olalım Kulübü" Kurdu

Tika, Azerbaycan'da "Sağlıklı Olalım Kulübü" Kurdu

Kaynak:Haber Kaynağı