TİKA Afganistan'da Mahmud Tarzi'nin eserini bastırdı

TİKA Afganistan'da Mahmud Tarzi'nin eserini bastırdı

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın siyaset ve düşünce adamı Mahmud Tarzi'nin ''Se Kıt'a-i Ru-yi...

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın siyaset ve düşünce adamı Mahmud Tarzi'nin ''Se Kıt'a-i Ru-yi Zemin (Yeryüzünün Üç Kıtası)" adlı kitabının basılmasına destek oldu.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Ali Özgün Öztürk, kitabın tanıtımı ve dağıtımına başlanması dolayısıyla Herat Allame Selçuki Sergi Salonu'nda TİKA Herat Koordinatörlüğünce düzenlenen törende, Başkanlıklarının Afganistan'daki üç ofisi marifetiyle faaliyet gösterdiğini belirtti.

Öztürk, sadece Afganlar değil Türkler için de büyük değer olan Mahmud Tarzi'nin bu önemli eserinin gelecek nesillere aktarılmasına vesile oldukları için memnuniyet duyduklarını söyledi.

TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar da Mahmud Tarzi'nin Osmanlı ülkesindeki hayatı ile Osmanlı tecrübesini Afganistan'a nasıl aktardığı konusunda bilgi verdi.

Törende ayrıca Mahmud Tarzi'ye dair Türk arşivlerinde bulunan bazı belgeler, eserler ve kendisi hakkında yazılan kitaplar sergilendi.

Türkiye-Afganistan dostluğunun gelişmesi ve takviyesinde büyük rolü olan Mahmud Tarzi'nin Osmanlı ülkesini, coğrafyasını, insanını canlı ve başarılı bir anlatımla tasvir ettiği seyahatnamesi, büyük ilgiyle karşılandı.

TİKA Afganistan'da Mahmud Tarzi'nin eserini bastırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :