TİGEM, Avrupa'da şampiyonluk hedefliyor

TİGEM, Avrupa'da şampiyonluk hedefliyor

TİGEM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Taşan:"Masa tenisi takımımızın şampiyon olmaması için bir neden yok"- "Takımımızın başarıları bizim için gurur verici"


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşan, 2005 yılında kurdukları masa tenisi kadın takımından Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Kupası'nda şampiyonluk beklediklerini söyledi.

TİGEM Spor Kulübünün başkanlığını da yürüten Taşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİGEM Spor Masa Tenisi Kadın Takımı'nın yarı finalde Rus temsilcisi TTC Kazan ekibiyle rakip olduğunu anımsatarak, "Masa tenisi takımımızın şampiyon olmaması için bir neden yok." dedi.

TİGEM'in kamu iktisadi teşebbüsü olduğuna dikkati çeken Taşan, "Masa tenisi salon sporu olması sebebiyle herkesin kolayca ulaşabileceği bir spor dalıdır. Kadın masa tenisi takımımız da 2005-2006 sezonunda kurularak faaliyetine başladı. 2007-2008 sezonunda Süper Lig'e yükseldi. Takımımızın başarıları bizim için gurur verici." diye konuştu.

Sporcular ve kulüp çalışanlarının fedakarca çalışmalarıyla bugünlere geldiklerini anlatan Taşan, şöyle devam etti:

"2005'ten bugüne kadar böyle bir seviyeye gelinmesini ben de düşünemiyordum. Sporcu ve kulüp çalışanlarının fedakar çalışmaları sonrasında kendiliğinden gelişen bir durum oldu. ETTU Kupası'na ilk kez katıldık ve ikinci turdan müsabakalara başladık. Masa tenisi stresli ve çok farklı bir oyun."


- "İki Türk takımı yarı finalde"


Mehmet Taşan, ETTU Kadınlar Kupası'nda 2 Türk takımının yarı finale yükselmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyespor'un da yarı finalde Fransız ekibiyle eşleştiğini hatırlatan Taşan, "İşin sevindirici tarafı yarı finale kalan takımların ikisi Türk ekibi. Arzu ederiz ki final maçında iki Türk takımı olsun. En azından bir Türk takımının finalde olması en büyük dileğimiz." diye görüş belirtti.


- "Rus takımı güçlü"


Rakipleri TTC Kazan takımının güçlü bir ekip olduğuna dikkati çeken Taşan, "İlk maçta iyi bir sonuç alıp rövanşa rahat gitmek istiyoruz." dedi.

Oyunculara güvendiklerini dile getiren Taşan, "Rus ve Rumen oyuncularımız var. Aynı zamanda milli takımlarda oynamış tecrübeli sporcular. Yarı finali geçebileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Masa tenisi kadın takımının yakaladığı başarı sonrasında kulübü geliştirmek için çabaları olacağını belirten Mehmet Taşan, şunları kaydetti:

"Kulübümüzü geliştirmeyi düşünüyoruz. Kamu kurumu olarak bu tür etkinliklere çok fazla ödenek ayıramıyoruz. Şu ana kadar kamu kaynağını kullanmış değiliz. Personelimizin verdiği bir parayla bu işler dönüyor. İmkanı olan devlet kurumlarının sportif aktivitelere yönelmesinde fayda vardır. Kurum içinde dayanışmayı geliştiren bir etkinliktir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :