"Tıbbın Duayenleri ile Medya Profesyonelleri Çalıştayı"

"Tıbbın Duayenleri ile Medya Profesyonelleri Çalıştayı"

Çalıştayda Türkiye'de alanında söz sahibi 13 tıp derneğinin başkan ve yöneticileri ile yazılı ve görsel medyadan gazeteciler, sağlık iletişimini ve haberciliğini masaya yatırdı

MUĞLA (AA) - Sağlık İletişimi Derneği (SİLDER) tarafından Datça ilçesinde "Tıbbın Duayenleri ile Medya Profesyonelleri Buluşuyor" başlıklı çalıştay düzenlendi.

Çayıştayda Türkiye'de alanında söz sahibi 13 tıp derneğinin başkan ve yöneticileri, yazılı ve görsel medyadan gazetecilerle buluştu.

Doğru ve etkili sağlık haberciliği için nelere dikkat edilmesi gerektiğinin ele alındığı toplantıda, hekimler ve medya profesyonelleri görüşlerini dile getirdi. Sağlık iletişiminin, halk sağlığının korunmasında önemli rolü olduğu vurgulanan çalıştayda, çeşitli basın yayın organlarında çalışan gazeteciler sunum yaptı.  

Deva Holding tarafından desteklenen toplantıda, dernek başkanları medyada sağlık haberleri alanında "kirlilik" yaşandığını ve bu durumun kimi zaman vatandaşların sağlığını tehlikeye atabildiğini öne sürdü. 

Çalıştayda, SİLDER üyeleri tarafından hekimlere yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyanın etkin kullanılabilmesine yönelik sunum gerçekleştirildi.

Kamera tekniklerinin de anlatıldığı toplantıda, Türkiye'de üretilen bilimsel makalelerin topluma haber olarak etkin şekilde duyurulmasının önemi vurgulandı.

- Çalıştaylar devam edecek

SİLDER Genel Başkanı İbrahim Ersoy, çalıştayın ardından yaptığı konuşmada, "Bu toplantıların düzenli aralıklarla yapılması konusunda hem hekimler hem de medya mensupları görüş birliğine vardı. Sağlık haberciliğinin etkin ve doğru şekilde kullanılabilmesi için bu toplantılar çok büyük önem taşıyor" dedi.

Sağlık haberlerinin, kimi zaman vatandaşlar için yönlendirici olabildiğini ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Çalıştayda hekimlerin bilimsel veriler ışığında doğru bilgileri halka nasıl aktaracakları tartışıldı. Çalıştayda yaklaşık 50 bin hekimi temsil eden dernek yöneticileri, buna ilişkin gazetecilere sorular yöneltti. 

Türkiye'de bu alanda yapılan ilk geniş katılımlı çalıştayın bundan sonra da düzenli yapılması kararlaştırıldı."

SİLDER hakkında da bilgi veren Ersoy, hekim, hasta ve medya üçgeninde iletişimi artıracak projeler geliştirdiklerini söyledi. 

Ersoy, "Biz dernek olarak sağlık iletişiminin bilimsel disiplin olması konusunda çalışma yapıyoruz. Bu üçgendeki etkileşimi arttırmak derneğimizin ana hedefidir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı